Tânărul brazilian care strălucește în LaLiga. Valoarea superstarului de la Real Madrid

Tânărul brazilian care strălucește în LaLiga. Valoarea superstarului de la Real Madrid Rodrygo Goes. Sursă foto- instagram

Rodrygo Goes este un tânăr brazilian care a devenit unul dintre cei mai apreciați jucători ai clubului Real Madrid. Fotbalistul s-a făcut repede remarcat datorită talentului său excepțional, având un impact semnificativ în campionatul spaniol.

În ceea ce privește valoarea pe piața transferurilor, Rodrygo este evaluat undeva la 110 milioane de euro. Această sumă evidențiază abilitățile sale tehnice și impactul pe care tânărul îl are pe teren. Cât despre sosirea sa la Real Madrid, starul brazilian a reprezentat unul dintre cei mai în formă jucători din ultimele sezoane. De aceea, Rodrygo are toate șansele de a-și conduce echipa spre prestigiosul titlu din LaLiga.

Rodrygo și povara de a fi „noul Neymar”

În lumea fotbalului, este la modă să etichetezi fiecare tânăr jucător extraordinar de talentat drept versiunea mai nouă a unei vedete consacrate. Asta în loc să îi oferi șansa de a-și construiască o reputație proprie.

Copiii sunt împovărați de presiunea de a crede că trebuie să se ridice la nivelul celor mai mari jucători pe care i-a avut vreodată acest joc. Astfel, pentru Rodrygo, care a crescut în Sao Paulo, nu a fost diferit.

Ne puteți urmări și pe Google News
Rodrygo Goes la Real Madrid. Sursă foto- instagram

Rodrygo Goes la Real Madrid. Sursă foto- instagram

Supranumit „noul Neymar” de presa braziliană la vârsta de 12 ani, după ce, cu un an înainte, devenise cel mai tânăr atlet care a semnat vreodată un contract de sponsorizare cuNike.

„Cred că este greu să găsesc un mod în care aceste comparații sunt un beneficiu, pentru că cred că voi fi întotdeauna lăsat în urmă”, spune Rodrygo într-un interviu. Acesta a câștigat premiul NxGn 2020 acordat jucătorului supranumit cel mai bun fotbalist adolescent de pe planetă.

„Vorbim despre Neymar, care este un idol pentru tot ceea ce a făcut și a realizat. Eu sunt abia la început, așa că a mă compara cu el este cam greu. Cu toate acestea, este bine, pentru că este un semn că fac ceva bun și demonstrez ceva pe teren. Dar întotdeauna va exista ceva rău în această comparație cu un idol. Am spus întotdeauna să evit aceste comparații. Este o presiune inutilă care sfârșește prin a fi aruncată asupra mea. Slavă Domnului că am putut spune întotdeauna că nu vreau să fiu comparat”, a mai spus Rodrygo.

Superstarul emergent al lui Real Madrid

Rodrygo poate minimaliza faptul că poate atinge înălțimile celui mai scump jucător din lume, dar primele semne sunt că aripa Real Madrid este pe cale să devină un superstar în sine.

Real Madrid. Sursă foto-wikipedia

Real Madrid. Sursă foto-wikipedia

Semnat de la Santos într-un contract în valoare de 45 de milioane de euro la vârsta de 17 ani, adolescentul brazilian a sosit în capitala spaniolă la începutul sezonului 2019-2020. Acesta avea convingerea că își va petrece o mare parte a campaniei reprezentând echipa Castilla a clubului. Aceasta joacă în a treia divizie a fotbalului spaniol.

Dar, în condițiile în care Eden Hazard și Luka Jovic, două achiziții de vară pe bani mulți, s-au confruntat cu probleme de formă fizică, la sfârșitul lunii septembrie a fost introdus în prima echipă de Zinedine Zidane.

La 93 de secunde după ce a fost introdus ca rezervă pentru debutul său împotriva lui Osasuna, el a găsit poarta, pătrunzând pe lângă un apărător înainte de a trimite un șut cu piciorul drept în colțul scurt.

Născut în ianuarie 2001 și crescut în Osasco, o regiune din clasa de mijloc, Rodrygo nu a avut de ales decât să intre în frăția fotbalului.

Impactul familiei în drumul spre succes

Tatăl său, Eric, s-a bucurat de o carieră nomadă în ligile inferioare ale fotbalului brazilian, jucând la toate nivelurile până la Serie B pentru nouă cluburi diferite.

Deși avea doar 16 ani la momentul nașterii lui Rodrygo, a fost clar că își dorea ca fiul său să îl urmeze în ceea ce privește profesia, chiar dacă, din cauza carierei sale, nu a fost întotdeauna implicat ca părinte.

„Tatăl meu, pentru că și el a fost jucător, trebuia să fie adesea la cluburi. Călătorea mult înainte și înapoi, ceea ce este firesc în viața unui jucător. Asta a fost cea mai mare dificultate pentru mine”, își amintește tânărul brazilian. „Întotdeauna plângeam din cauza asta, pentru că uneori eram în orașe diferite. A fost cea mai mare dificultate a mea, dar, în același timp, m-a ajutat să mă maturizez foarte mult”.

„Mama mea nu apare atât de mult atunci când se spune povestea vieții mele, dar ea este esențială, poate chiar mai mult decât tatăl meu. Familia înseamnă totul pentru mine. Este baza mea. Ei sunt cei care susțin totul, ei aleargă cu mine peste tot. Ei sunt totul pentru mine. Îmi petreceam întreaga zi afară. Mă duceam la școală devreme și apoi rămâneam pe teren toată după-amiaza. Când învățam după-amiaza, mă trezeam devreme pentru a juca fotbal până la ora de școală. Veneam acasă de la școală și mai jucam puțin seara. Întotdeauna am jucat fotbal”, mai povestește Rodrygo.

Visul inspirat de Pele tinerilor de la Santos

Deși este pasionat de skateboarding și de surfing, fotbalul a fost, în mod firesc, punctul central al tinereții lui Rodrygo. Înscris la Academia Santos la vârsta de 10 ani, el a jucat mai întâi în echipa de futsal.

Veteran a peste 650 de meciuri pentru club, Pele a marcat în medie aproape un gol pe meci înainte de a pleca la New York Cosmos în 1975. Pentru orice copil care intră în sistemul Santos, Pele este și va fi întotdeauna etalonul excelenței.

Rodrygo Goes la antrenamente. Sursă foto- instagram

Rodrygo Goes la antrenamente. Sursă foto- instagram

Și, în ciuda comparațiilor externe cu două figuri mult mai contemporane, pentru Rodrygo visul de a-l imita pe cel mai mare jucător brazilian nu a fost niciodată prea îndepărtat.

La vârsta de 16 ani, Rodrygo urma să calce pe urmele idolilor săi și să debuteze la Santos. Acesta a ieșit de pe bancă pe final de meci, într-o victorie cu 3-1 în Serie A asupra lui Atletico Mineiro. La puțin peste două săptămâni, de la împlinirea vârstei de 17 ani, a marcat primul său gol la echipa națională, în ultimul minut al meciului cu Ponte Preta.

Debutul spectaculos la Madrid

După debutul său dramatic la Madrid, Rodrygo a petrecut sfârșitul toamnei făcând și mai multe titluri. La primul său meci din La Liga, a marcat al doilea gol pentru club, înainte de a intra cu adevărat în atenția publicului larg.

Aflat la a doua sa participare în Liga Campionilor. Adolescentul marcase deja de două ori în primele minute ale meciului cu Galatasaray. Atunci Blanco a primit un penalty în minutul 14. Astfel, starul a avut ocazia de a marca cel mai rapid hat-trick din istoria competiției.

Revista presei
Trecând prin noapte