Canicula presează România. Noi avertizări cod portocaliu. Harta cu zonele fierbinți

Canicula presează România. Noi avertizări cod portocaliu. Harta cu zonele fierbinți Caniculă secetă. Sursa foto: Pixabay

Prognoza meteo actualizată. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă avertizare cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat pentru luni, 26 august.

Prognoza meteo actualizată. Canicula se extinde în mai multe județe

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat avertizările meteo de caniculă, disconfort termic pentru mai multe zone din țară. Potrivit meteorologilor, zone cele mai afectate sunt cele din sud.

Potrivit ANM, valul de căldură va persista și luni fiind deja a paisprezecea zi consecutiv. Zonele în care s-a emis de alerta cod portocaliu sunt: Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Ilfov și București, Galați, Vrancea, Vaslui, Iași și Botoșani. În aceste zone va fi caniculă.

Disconfortul termic va fi destul accentuat, iar indicele umezeală va trece peste pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor ajunge la 38 de grade Celsius, iar minimele se vor situa între 19-23 de grade. De asemenea, local vor fi nopți tropicale.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

content-imagePrognoza meteo actualizată. Canicula se extinde în mai multe județe. Sursa foto: ANM

Mai mult, începând de marţi, valul de căldură se restrânge, iar instabilitatea atmosferică se va accentua în majoritatea zonelor țării, au mai precizat meteorologii.

ANM a emis cod galben de caniculă pentru restul zonelor

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a mai emis o avertizare de data aceasta cod galben, tot pentru luni, 26 august. Valul de căldură și caniculă persită în mai multe județe, cum ar fi: Maramureș, vestul Transilvaniei, vestul Moldovei, nordul Olteniei, Munteniei și  Dobrogea continentală.

Prognoza meteo actualizată. Meteorolgii avertizează că valul de căldură va persista și va continua să se extindă în zonele menționate mai sus. Va fi caniculă și, de asemenea, disconfort termic ridicat. Indicele ITU va depăși și de data aceasta pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor urca  până la 36 de grade Celsius, iar minimele vor fi între 18 și 2o de grade, potrivit ANM.

Revista presei