Un deepfake de senzație. Șoșoacă, Geoană, Ciolacu, Ciucă, Simion, parodiați într-un clip viral. Video

Un deepfake de senzație. Șoșoacă, Geoană, Ciolacu, Ciucă, Simion, parodiați într-un clip viral. Video Sosoacă și Ciolacu Sursa foto: EVZ

România. Deepfake de senzație. Un clip face furori pe rețelele de socializare, adunând zeci de mii de shareuri și sute de mii de likeuri. Creatorul acestui trucaj parodiază personaje din vârful politicii românești. Care, apar pe un podium de defilare. Fiecăruia îi este atribuit un element specific, definitoriu, ușor de recunoscut pentru publicul larg din România.

La începutul acestui filmuleț, apare Diana Șoșoacă, „prezentând” o ținută din colecția Kremlin. Europarlamentara este cunoscută pentru simpatiile și discursul antioccidental. Promovează teorii ale conspirației și folosește, ca o coincidență, „politica băgatului bățului prin gard”, atât de dragă propagandei rusești.

Deepfake bazat pe celebre personaje politice din România

Urmează, la defilare, Mircea Geoană. Sare în ochi banderola pe care scrie „Mihaela, am învins!”. Referire la celebrul episod al alegerilor prezidențiale din 2009. Atunci când, duminică seara, la scurt timp după încheierea urnelor, Geoană a sărbătorit victoria, lângă soția sa, Mihaela. A doua zi, rezultatele l-au dat drept câștigător pe Traian Băsescu. În clip, Mircea Geoană poartă și o pălărie specific texană și care are sigla NATO.

Lista acestor politicieni, care cu toții au aspirații prezidențiale, este completată de Elena Lasconi. Fosta angajată de la PRO TV apare îmbrăcată contradictoriu din punct de vedere ideologic. Elementele țin de propaganda LGBT, iar pe de altă parte, țin și de aripa conservatoare, creștină. Și asta pentru că Lasconi s-a remarcat din cauza declarațiilor la 180 de grade, în derivă. Userista dă impresia că nu mai știe către ce public se adresează și ar vrea să adune votați din mai multe bazine electorale.

Ne puteți urmări și pe Google News

În filmuleț, Marcel Ciolacu apare îmbrăcat sport și cară o ladă de covrigi. Ținând cont de faptul că premierul provine din Buzău, oraș reprezentativ pentru acest sortiment popular de panificație. Mica eroare este legată de produs. Covrigii de Buzău fiind mici ca dimensiune și simpli, fără mac sau susan.

Nicolae Ciucă nu putea apărea alt fel decât într-o ipostază militară. Liderul PNL călărește un tanc de mici dimensiuni.

Iar George Simion are o vestimentație ce trimite la aur. Metalul prețios, nu acronimul partidului pe care îl conduce.

La finalul clipului se menționează: „Acest clip este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Clipul generat în întregime cu ajutorul Inteligenței Artificială

 

Revista presei