Atac mortal în Germania. Trei morți și șase răniți într-un atac cu cuțitul la un festival din Solingen

Atac mortal în Germania. Trei morți și șase răniți într-un atac cu cuțitul la un festival din Solingen Polizei. sursa foto: Arhiva EVZ

Germania. Se crede că atacatorul a folosit un cuțit în incidentul de la un festival de comemorare a 650 de ani de existență a orașului Solingen, a declarat un purtător de cuvânt al poliției.

Germania. Trei morți și șase răniți într-un atac

Cel puțin trei persoane au murit și alte șase au fost rănite într-un atac cu cuțitul în orașul Solingen, Germania, unde a avut loc o sărbătoare a aniversării orașului, au declarat oficialii.

Poliția crede că atacatorul a folosit un cuțit, iar persoana respectivă este și acum în libertate, a declarat un purtător de cuvânt al poliției din apropiere de Dusseldorf, Germania.

Mai exact, Persoanele au fost ucise vineri seară de un bărbat care a înjunghiat trecători pur și simplu la întâmplare la un festival din oraşul Solingen. Incidentul a avut loc în jurul orei locale 21:45, ora locală la o sărbătoare pentru aniversarea a 650 de ani a orașului.  „Festivalul Diversității” a început de vineri și urma să dureze până duminică.

Ne puteți urmări și pe Google News

Atacatorul a înjunghiat oameni pur și simplu „din senin”.

Herbert Reul, ministrul de Interne, a declarat presei că atacatorul a înjunghiat oameni „din senin”. Printre morții sunt o femeie și doi bărbați, iar șase persoane au fost grav rănite, a mai  spus ministrul. El a adăugat că la acest moment nu știe identitatea atacatorului și că motivul este încă neclar.

Un număr mare de polițiști care îl caută pe atacator, a mai explicat purtătorul de cuvânt al poliției. Solingen este un oraș care are aproximativ 150.000 de locuitori și se află în landul Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat din Germania, la 26 mile nord-est de Köln, Germania.

Martorii au  declarat că medicii se luptau pentru viaţa a nouă persoane. Ministrul Hendrik Wüst a declarat, de asemenea, că este alături de locuitorii orașului și de victime: „Un act de violență brutală și fără sens a lovit țara noastră în inima”, a spus el, potrivit nbcnews.com.

Revista presei