Mai multe școli verzi în România. Ligia Deca a anunțat o investiție de 225 milioane euro

Mai multe școli verzi în România. Ligia Deca a anunțat o investiție de 225 milioane euro Sursa: Arhiva EVZ

Ligia Deca, ministrul Educației, a semnat vineri noi contracte pentru reabilitarea termică a unor școli și construcția altora. Ministrul asigură că elevii și profesorii vor beneficia de un mediu de învățare sănătos și stimulant. 

Școli moderne cu statut de școli verzi

Cheltuielile pentru reabilitarea unor unități de învățământ precum și pentru construcția unora noi sunt asigurate din fonduri PNRR, a anunțat ministrul Educației, Ligia Deca.

„Azi, la Ministerul Educației, am continuat semnarea contractelor pentru apelul de proiecte  'Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi.'

Cu o investiție totală de peste 225 de milioane de euro prin PNRR, vom construi și vom reabilita energetic școli, transformându-le în spații prietenoase cu mediul, luminoase și moderne, care să aibă, apoi, statutul de școli verzi”, a transmis, vineri, ministrul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deca a subliniat că prin intermediul acestor fonduri din PNRR, elevii și profesorii vor beneficia de un mediu de învățare sănătos și stimulant.

Bursele școlare

Sursa foto: Ligia Deca/ Facebook

Unde vor învăța copiii în școli verzi

Apelul de proiecte pentru construirea rețelei de școli verzi a fost lansat în luna mai a anului trecut.

Între timp, s-au înscris pentru fonduri mai multe primării din țară care își doresc o astfel de unitate școlară în localitate.

Mai multe administrații liberale au intrat în programul școlilor verzi.

Cei care au semnat pentru a beneficia de fonduri și a intra în această rețea a școlilor verzi sunt administrațiile din Pantelimon Ilfov, Buftea Ilfov, Bragadiru Ilfov, Ipotești din Suceava, Valu lui Traian din Constanța, Valea Lupului din Iași.

Cum va fi acordat sprijinul financiar

Sprijinul financiar acordat prin acest apel de proiecte este distribuit astfel:

Subcomponenta I: Reabilitare energetică - urmărește reabilitarea de unități de învățământ care să intre în rețeaua școlilor verzi. Investiția vizează o suprafață totală de 300.000 m2. Valoarea totală a investiției este de 150.000.000 de euro.

Subcomponenta II: Construcții noi - urmărește construcția de unități de învățământ care să intre în rețeaua școlilor verzi. Investiția vizează o suprafață totală de 46.400 m2. Valoarea totală a investiției este de 75.000.960 de euro.

Revista presei