PSD, garanții pentru pensionarii din România. Câte decizii necesită corecția

PSD, garanții pentru pensionarii din România. Câte decizii necesită corecția Marcel Ciolacu. Sursa foto: Facebook

O parte dintre pensionari au primit deja deciziile acasă. Procedura de distribuire a documentelor se va încheia la finalul acestei luni. Începând cu din luna septembrie, veniturile majorate vor ajunge la beneficiari. Reprezentanții Partidului Social Democrat îi asigură pe seniori că nicio pensie nu va scădea, inclusiv în cazul celor care au decizii cu pensii mai mici. Conform PSD, aceștia vor primi cuantumul favorabil în luna septembrie.

PSD, asigurări pentru toți pensionarii

Recalcularea pensiilor elimină inechitățile din sistem și reflectă modul de contributivitate al beneficiarilor. După majorarea asumată de Executivul condus de Marcel Ciolacu, 3.806.270 de pensionari vor primi un venituri mai mari.

„3,8 milioane de pensii cresc, adică 83% din total, ăsta este un fapt cert”, preciza premierul Marcel Ciolacu.

De asemenea, 84.176 de pensii vor rămâne nemodificate. Conform datelor, totalul pensiilor cu diminuare, care vor rămâne la același prag în plată este de 719.257.

Ne puteți urmări și pe Google News
Pensii

Pensii. Sursa foto: Pixabay

Indemnizații sociale

În urma schimbărilor făcute în sistemul de pensii, 558. 970 sunt indemnizații sociale. Concret, recalcularea asumată de Guvernul Ciolacu a dus la o creștere medie de 622 lei, respectiv 27%. După primele decizii livrate beneficiarilor, numărul de contestații a fost de 0,05. Din acest total, 0,024 necesită corecția.

Potrivit ministrului Muncii, creșterea cumulată în acest an ajunge la 40%.

„Recalcularea reflectă contributivitatea. Pot înțelege că există nemulțumiri, dar în septembrie, numărul celor mulțumiți va fi semnificativ. Pensionarii vor simți că li s-a făcut dreptate. Vorbim de o creștere cumulată de peste 40% în acest an”, a explicat Simona Bucura - Oprescu.

PSD, Simona Bucura Oprescu

Ministrul Muncii. Sursa foto: Facebook

PSD, garanții pentru seniori

Conform ministrului Muncii, pensionarii vor beneficia de cuantumul favorabil obținut în urma recalculării.

„Avem articolul 144 şi 155 din lege care stimulează în mod expres faptul că nici o pensie nu scade, pensionarii beneficiază de cuantumul mai favorabil”, a spus ministrul Muncii.

Totodată, Simona Bucura Oprescu a precizat că livrarea banilor către oficiile poștale va începe pe 2 septembrie. Astfel, seniorii care primesc sumele pe card vor intra în posesia lor începând cu data de 12 septembrie.

Revista presei