Putin și-a numit nepoata favorită în fruntea Ministerului Apărării. Cine este Ana Țivileva

Putin și-a numit nepoata favorită în fruntea Ministerului Apărării. Cine este Ana Țivileva Sursă foto: captură video Youtube

Anna Ţivileva este nepoata lui Vladimir Putin și prima rudă care primește o funcție guvernamentală direct de la dictator. Ea este fiica vărului decedat al lui Putin, au dezvăluit mai multe persoane apropiate Kremlinului, transmite Bloomberg. Ana Ţivileva a avut o ascensiune fulminantă.

 Vladimir Putin și-a promovat nepoata din funcție în funcție

Potrivit sursei citate, Anna Ţivileva a fost numită secretar de stat pentru armată la sfârşitul săptămânii trecute. Iar această promovare vine după ce în iunie Putin o numise ministru adjunct.

Despre Anna Tivileva, cu numele inițial Putinam se spune că are influenţă în cercul restrâns al liderului de la Kremlin.

Învestirea lui Putin. Foto: en.kremlin.ru

Învestirea lui Putin. Foto: en.kremlin.ru

În vârstă de 52 de ani, Țivileva se bucură de un acces mai bun şi mai direct la Putin decât mulţi dintre superiorii săi din Ministerul Apărării.

Ne puteți urmări și pe Google News

De altfel, ea este văzută ca o figură politică serioasă, au declarat persoane apropiate Kremlinului, sub protecția anonimatului, considerând subiectul sensibil.

Aceleași surse au dezvăluit pentru agenția de știri americană că Țivileva are întâlniri chiar unu la unu cu liderul de la Kremlin.

Sursele au mai spus că liderul rus ar fi din ce în ce mai izolat în ultima perioadă.

Cine este Anna Țivileva

Ana Țivileva l-a impresionat pe liderul rus cu activitatea după ce a fost numită să conducă un nou fond de stat creat pentru a ajuta soldaţii implicaţi în războiul cu Ucraina.

„Putin o promovează, aparent, pentru că a crezut că este destul de eficientă”, a declarat Evgheni Mincenko, un politolog care a lucrat cu Kremlinul.

Putin i-a acordat şi mai multă putere nepoatei sale Ţivileva, promovând-o sâmbătă în funcţia de secretar de stat.

Ea este acum principalul interlocutor între Ministerul Apărării şi Parlament şi deţine controlul asupra aparatului birocratic al ministerului.

Când Putin a devenit preşedinte în anul 2000, Ţivileva lucra ca psihiatru într-un oraş regional sărac din centrul Rusiei.

În 2012, ea şi soţul ei au achiziţionat o participaţie majoritară la producătorul de cărbune de dimensiuni medii MC Kolmar.

La scurt timp după aceea, Ţivileva a construit un patinoar, într-o perioadă în care Putin îşi demonstra public pasiunea pentru jocul de hochei.

Putin, discret cu familia lui

Putin, în vârstă de 71 de ani, nu discută despre familia sa în public. Se abține chiar să confirme identitatea celor două fiice ale sale din prima căsătorie, în ciuda apariţiilor ocazionale ale acestora în mass-media.

Cu toate acestea, rudele sale sunt bine așezate cu surse stabile de venit, fie că e vorba de o funcţie de conducere într-o întreprindere de stat sau de acţionariat într-o companie privată.

De asemenea, rudele lui Putin au ales să stea departe de ochii publicului.

Revista presei