Prognoza meteo, 22 august. Nu scăpăm de arșiță. Temperaturile vor atinge un prag critic

Prognoza meteo, 22 august. Nu scăpăm de arșiță. Temperaturile vor atinge un prag critic Caniculă. Sursă foto: freepik

Prognoza meteo, 22 august. Valul de caniculă va persista în România. Joi, valorile termice maxime vor atinge un prag critic. În unele regiuni, mercurul va urca în termometre până la 37 de grade Celsius.

Prognoza meteo, 22 august. Cum va fi vremea în România

Joi, temperaturile ridicate vor afecta majoritatea județelor. În unele zone, cerul va prezenta înnorări, iar vântul va sufla slab. În regiunile montane și sudice se vor semnala ploi slabe. La munte, valorile termice minime vor coborî până la 8 grade Celsius. Acestea se vor înregistra în zona Carpaților Meridionali.

Potrivit meteorologilor, averse se vor înregistra în sudul Olteniei, precum și în zona de sud-vest a Munteniei.

Ploi slabe în regiunile vestice

În a doua parte a zilei, instabilitatea atmosferică se va instala treptat. Conform ANM, disconfortul termic va fi accentuat în zonele de sud și sud-est. Maximele se vor încadra între 31 și 37 de grade.

Ne puteți urmări și pe Google News
Vremea, Prognoza meteo

Vremea pe 8 iunie . Sursa Foto: Arhiva EVZ

Averse și descărcări electrice se vor înregistra în Banat, Crișana și Maramureș. Pe arii restrânse, cantitățile de apă acumulate vor ajunge la 25 l/mp. În plus, vântul va sufla cu putere în regiunile de vest, rafalele ajungând la  70 km/oră. În restul teritoriului, temperaturile vor fi mai scăzute față de cele din ziua precedentă.

„În cea mai mare parte a Munteniei, estul Olteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea continentală va fi disconfort termic ridicat și caniculă. Temperaturile maxime vor fi în general de 35...36 de grade, iar noaptea va fi tropicală cu minime cuprinse între 18 și 21 de grade”, arată ANM.

Prognoza meteo, 22 august. Caniculă  în Capitală

Bucureștenii nu scapă de caniculă. Pe parcursul zilei de joi, mercurul va urca în termometre până la 36 de grade Celsius, iar noaptea de joi spre vineri va fi tropicală.

La Craiova, valorile termice vor ajunge la 36 de grade Celsius. În centrul Transilvaniei, temperaturile vor fi apropiate de cele caracteristice perioadei. La Brașov și Sibiu, acestea nu vor depăși pragul de 30 de grade Celsius.

La Baia Mare și Oradea, valorile termice vor atinge 29 de grade Celsius, iar la Suceava se vor înregistra 27 de grade.

Revista presei