Ford recheamă zeci de mii de SUV-uri. Risc major de incendiu la motor

Ford recheamă zeci de mii de SUV-uri. Risc major de incendiu la motor Ford Explorer. Sursa: https://www.ford.com/police-vehicles/hybrid-utility/

Dearborn, Michigan, SUA. Ford Motor Company, unul dintre cei mai mari producători auto la nivel global și cu prezență semnificativă în România, a anunțat rechemarea în service a aproximativ 85.000 de SUV-uri Explorer pe piața americană. Decizia a fost luată ca urmare a unor îngrijorări grave legate de un posibil risc major de incendiu la motor, conform Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi din Statele Unite (NHTSA).

Risc major de incendiu la motor

Conform autorităților de reglementare, problemacare a dus la rechemarea SUV-urilor Explorer se referă la o potențială defecțiune a motorului care ar putea duce la scurgeri de ulei și combustibil în compartimentul motorului. Aceste lichide inflamabile s-ar putea acumula în apropierea surselor de aprindere, crescând riscul de incendiu.

Avertismentul este valabil pentru modelele Ford Explorer echipate cu pachetul Police Interceptor Utility, produse între anii 2020 și 2022, care au motoare hibride de 3,3 litri și pe gaz, arată Reuters.

Modelul afectat: Ford Explorer Police Interceptor Utility

Varianta modelului Ford Explorer, destinată în special forțelor de ordine, este dotată cu specificații superioare față de versiunea standard. Printre acestea se numără un sistem de propulsie mai performant, întăriri structurale și spațiu de depozitare suplimentar.

Ne puteți urmări și pe Google News
Ford Explorer, portbagaj

Ford Explorer. Sursa: https://www.ford.com/police-vehicles/hybrid-utility/

Ford Explorer Police Interceptor Utility este singurul vehicul la nivel mondial, proiectat pentru a îndeplini testul de siguranță de impact din spate de 100 km/h.

Pachetul Police Interceptor Utility a fost proiectat pentru a satisface cerințele riguroase ale activităților polițienești, însă defectul identificat aduce acum în prim-plan necesitatea unei intervenții urgente, legate de securitatea celor aflați în autovehicul.

Măsuri de remediere și siguranță

Ford a subliniat că va notifica toți proprietarii de vehicule afectate și va acționa rapid pentru a efectua reparațiile necesare fără costuri suplimentare pentru clienți. Acest incident subliniază importanța monitorizării continue a siguranței vehiculelor, mai ales când este vorba de modele utilizate în operațiuni critice, cum ar fi cele ale forțelor de ordine.

Decizia Ford vine pe fondul unui angajament continuu de a asigura siguranța clienților săi și de a menține standardele ridicate de calitate pentru vehiculele sale.

Revista presei