Securitatea iPhone. Trei setări pe care trebuie să le dezactivați

Securitatea iPhone. Trei setări pe care trebuie să le dezactivați Sursa foto: Pixabay

În era digitală, confidențialitatea este esențială, iar utilizatorii de iPhone au la îndemână opțiuni simple pentru a-și proteja datele personale. Cu câteva ajustări ale setărilor, vă puteți asigura că informațiile sensibile rămân în siguranță, departe de ochii nedoriți.

Experiență mai bună a folosirii iPhone, dezactivând anumite setări

Unele setări implicite ale iPhone-ului sunt activate pentru a facilita utilizarea, dar pot compromite confidențialitatea. Dezactivarea acestor funcții nu doar că protejează datele personale, dar poate îmbunătăți și performanța dispozitivului.

Iată cele trei setări pe care specialiștii contactați de Capital, în securitate cibernetică, vă recomandă că ar trebui să le dezactivați pentru a vă proteja confidențialitatea.

Actualizarea aplicațiilor în fundal pe iPhone

Această setare permite aplicațiilor să se actualizeze automat în fundal, ceea ce poate consuma resurse și poate compromite confidențialitatea. Dezactivând această opțiune, veți economisi baterie și veți împiedica aplicațiile să acceseze date fără știrea voastră. Accesați Setări > General > Actualizare aplicație în fundal și alegeți fie să dezactivați această funcție complet, fie să limitați aplicațiile care pot folosi această opțiune.

Ne puteți urmări și pe Google News

Serviciile de localizare

Serviciile de localizare permit aplicațiilor și terților să urmărească mișcările utilizatorilor, adesea fără ca aceștia să fie conștienți. Pentru a menține controlul asupra acestor informații, mergeți la Setări > Confidențialitate și securitate > Servicii de localizare și ajustați permisiunile, selectând opțiunile „niciodată” sau „în timp ce utilizați aplicația”.

iPhone

iPhone. Sursa foto: Jan Vašek/ Pixabay

Urmărirea anunțurilor pe iPhone

Această setare permite agenților de publicitate să vă monitorizeze activitatea online și să vă bombardeze cu anunțuri personalizate. Pentru a evita acest lucru, accesați Setări > Confidențialitate și securitate > Urmărire și dezactivați opțiunea „Permiteți aplicațiilor să solicite urmărirea”.

Prin modificarea acestor setări, nu doar că vă protejați confidențialitatea, dar veți avea și o experiență mai sigură și mai plăcută pe iPhone.

Revista presei