Cu cine ar vota Traian Băsescu. Fostul președinte a spus totul despre candidații la prezidențiale

Cu cine ar vota Traian Băsescu. Fostul președinte a spus totul despre candidații la prezidențiale

Fostul președinte Traian Băsescu a discutat la emisiunea „În Fața Ta” despre candidații la prezidențialele din acest an.

El a declarat că Elena Lasconi este favorita sa. Despre Nicolae Ciucă, Băsescu a spus că „România s-a săturat de rezerviști”. În ceea ce-l privește pe Mircea Geoană, Băsescu crede că acesta nu va candida fără susținerea unui partid. Totodată, este convins că PSD va avea un candidat în turul doi.

"Categoric PSD își va băga om în turul doi. Probabil că la al doilea om trebuie să ne așteptăm la doamna Lasconi sau undeva în zona suveraniștilor. Dar nu cred că, spre exemplu, Simion va fi capabil să intre în turul doi, pentru că lumea se va dumiri dacă mai face Șoșoacă vreo câteva (n.red. ieșiri) ca cea din prima zi în Parlamentul European, oamenii își vor da seama că acești oameni au fost votați și sunt inutili”, a explicat Traian Băsescu la Digi24.

El a vorbit și despre candidata USR, Elena Lasconi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Elena Lasconi, preferata lui Traian Băsescu

"Încerc să o compar cu ceilalți care sunt pe piață în momentul de față. Nu văd, în afară de Ciolacu, ce are în spate un mastodont, nu văd un alt candidat care poate intra în turul doi. (...) Categoric rămâne doamna Lasconi favorita mea în acest an”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul președinte o sfătuiește pe candidata USR să fie modestă. De asemenea, îi recomandă să fie deschisă față de toți oamenii cinstiți care doresc să i se alăture. Traian Băsescu nu a întâlnit-o niciodată pe președinta USR. Totuși, el crede că aceasta este pregătită pentru cursa de la Cotroceni.

„Vă pot spune că n-am întâlnit-o niciodată pe doamna Lasconi. Dacă am văzut-o, am văzut-o la televizor când era om de televiziune, dar în niciun caz nu m-am întâlnit vreodată cu dânsa. Însă cred că poate face față unei dezbateri prezidențiale”, a spus fostul președinte.

Train Băsescu a vorbit și despre fostul său contracandidat, Mircea Geoană.

Nu cred că se va aventura într-o competiție electorală dacă nu va avea un partid în spate. Ori eu nu văd în momentul de față partidul care să-i ofere postura de candidat la funcția de președinte. Dacă intră fără susținerea unui partid, ca independent, nu-l văd câștigând.

N-ai un suport parlamentar pentru un program pe care o să-l susții în campanie. Ce faci? (...) Nimic n-ar fi fost posibil fără efortul extraordinar al structurilor de partid. Na, ei au mers din ușă în ușă, nu eu. Eu mergeam la mitinguri de 20-30 de oameni o dată la două săptămâni. Dar ei au fost cei care au fost din casă în casă și-au distribuit fluturaș cu Băsescu cu candidatura, cu ce ar face, ce n-ar face”, a explicat acesta pentru Digi24.

Revista presei