Sondaj. Alegerile prezidențiale din 2024. Ce așteptări au românii de la viitorul lider

Sondaj. Alegerile prezidențiale din 2024. Ce așteptări au românii de la viitorul lider Sursa foto: EVZ

Anul 2024 este unul extrem de important pentru politica românească și nu numai. Au avut și vor avea loc alegeri în întreaga lume. În acest an, românii se vor prezenta la urmele de vot pentru a-și alegere președintele pe 24 noiembrie în primul tur. Decizia finală va fi luată pe 8 decembrie, când va avea loc al doilea tur al alegerilor prezidențiale. De asemenea, România va organiza alegerile parlamentare pe data de 1 decembrie.

Având în vedere apropierea alegerilor prezidențiale, a fost realizat un sondaj pe canalul de Youtube „Hai România”. Românii au avut posibilitatea de a-și exprima părerea și de a spune ce așteptări au de la viitorul președinte.

Sondaj despre alegerile prezidențiale

Anul 2024 aduce românilor posibilitatea de a alege o nouă persoană care să stea la cârma țării. În țara noastră, multe persoane se plâng de actualele decizii politice și de problemele întâmpinate. Astfel, oamenii vor o schimbare.

Un nou sondaj de pe canalul de Youtube „Hai România” a vrut să afle ce doresc românii de la viitorul președinte. Astfel, a fost adresată întrebarea: „Ce fel de președinte ați vrea să alegeți în decembrie 2024?”. Oamenii au avut posibilitatea de a alege din mai multe variante de răspuns.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, cel mai popular răspuns, dat de 35% dintre respondenți este „Un om cu experiență în politica internațională”. Românii au nevoie de un președinte care să le poată promova interesele peste hotare.

Preocupările românilor în 2024

La nivelul sondajului, al doilea cel mai popular răspuns a fost „Un om priceput în economie”. Această variantă de răspuns a fost aleasă de 25% dintre respondenți. Cetățenii sunt în continuare îngrijorați de situația economică a României și doresc un lider care să aducă țara pe o linie de plutire.

De asemenea, 8% dintre români au spus că și-ar dori un președinte „care să înțeleagă provocările de la granița de est”. Un procent de 6% a fost atribuit răspunsului „Un om fără legături cu politica internă”.

Respondenții au avut parte și de a patra variantă de răspuns, care a fost aleasă de 26% dintre respondenți. Aceștia au spus că au nevoie la conducerea țării de „Un alt fel de om” și au putut să-și exprime părerile în comentarii. Unele dintre cele mai populare mesaje din comentarii au fost:

  • „O persoană inteligentă, cu dragoste de țară și popor, bun diplomat care să poată discerne binele de rău, să știe să-și aleagă consilierii”
  • „Un om care să fie în slujba poporului, să fie vocea și voința oamenilor ce îl votează. Un om care să nu-și vândă tara”
  • „Un om cu frica de Dumnezeu si cu rușine de oameni, cinstit”

Dacă dorești să îți exprimi opinia, poți vota în sondaj AICI .