Dispozitivul care te ajută să dispari. Chiar poți să devii invizibil destul de ieftin și ușor

Dispozitivul care te ajută să dispari. Chiar poți să devii invizibil destul de ieftin și ușor

Precum mantia celebrului personaj Harry Potter, oricine poate deveni azi invizibil. Nu este o glumă, ci performanța la care s-a ajuns prin tehnologia avansată. Este vorba despre un dispozitiv, un așa numit scut, care permit utilizatorilor să dispară în peisaj, indiferent de fundalul din jur.

Cum funcționează dispozitivul care te face invizibil

Invisibility Shield Co. este un startup cu sediul în Marea Britanie care lucrează de peste doi ani la crearea unui mecanism de invizibilitate care să fie accesibil marelui public.

Compania a dezvăluit recent creația sa. Este vorba de scuturi care se bazează pe o tehnologie surprinzător de simplă pentru a-i face pe utilizatori invizibili cu ochiul liber.

Aceste dispozitive ingenioase funcționează prin reflectarea luminii într-un mod care face ca persoanele sau obiectele acoperite să devină aproape complet invizibile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Scutul folosește o matrice de lentile proiectate astfel încât să devieze lumina de la subiectul care stă în spatele scutului.

Lentilele sunt orientate pe verticală pentru a permite luminii venite din direcția subiectului să se difuzeze atunci când trece prin scut.

Nu este nevoie de nicio sursă de energie

„Din punctul de vedere al observatorului, această lumină de fundal este efectiv împrăștiată orizontal pe fața frontală a scutului, peste zona în care subiectul ar fi văzut în mod normal”, explică reprezentanții companiei.

Scutul se bazează exclusiv pe optică, neavând nevoie de nicio sursă de energie pentru a-și produce „magia”.

Ce dimensiuni are dispozitivul care te face invizibil

În ciuda grosimii sale, puțin peste cinci centimetri, scutul cântărește doar nouă kilograme, astfel că poate fi purtat cu ușurință de un singur operator.

Scuturile de invizibilitate sunt disponibile în două dimensiuni, cea standard de 100 x 60 de centimetri, la prețul de aproape 300 de lire sterline, și o versiune mai mică, de 30 x 20 centimetri, la prețul de 50 de lire, inclusiv transportul internațional.

Conform paginii de Kickstarter a proiectului, scutul de invizibilitate funcționează cel mai bine atunci când este plasat pe fundaluri uniforme, cum ar fi frunzișul, iarba, nisipul și cerul.

Creatorii spun că „magia” se obține și cu clădiri în fundal, scrie News York Post.

O mențiune importantă

Invisibility Shield Co. atrage atenția că creațiile sale pot proteja utilizatorul de privirile curioase, dar nu îl vor proteja împotriva oricărui tip de atac.

Acestea sunt realizate dintr-un material flexibil și nerezistent, folosit pentru semnalizarea exterioară.

Până acum, compania a înregistrat deja sute de precomenzi și speră să înceapă livrările până în luna decembrie a acestui an.

Revista presei