În ce stadiu sunt lucrările pe „Autostrada Ford”. Detalii de ultima oră

În ce stadiu sunt lucrările pe „Autostrada Ford”. Detalii de ultima oră Nodul Ghercesti de pe Autostrada-Craiova-Filiasi. Sursa: Facebook / Sorin Grindeanu

Lucrările la Drumului Expres Craiova – Pitești avansează rapid. Cel puțin așa s-a întâmplat zilele acestea, când constructorul a finalizat activitatea de montare grinzi la toate structurile din acest șantier. Lucrările pe tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova - Pitești, denumit "Autostrada Ford", au ajuns la un stadiu fizic de 61%.

Mobilizare totală pe „Autostrada Ford"

A fost mobilizare totală zilele acestea pe șantierul Drumului Expres Craiova – Pitești, iar lucrările au înaintat rapid. S-a lucrat intens la terasamente (umpluturi și stabilizare, strat formă, balast stabilizat, realizare taluz), la scurgerea apelor (rigole, șanțuri), la structuri (cofrare, armare, betonare, montare lise prefabricate), la rețele electrice de iluminat dar și alte lucrări specifice pentru acest stadiu al proiectului, au transmis responsabilii, scrie Profit.ro

De asemenea, mobilizare a fost și pe Tronsonul 4 (Colonești - Oarja -  Pitești). Acesta are o lungime de 31, 82 km, iar lucrările au avansat și aici în același ritm la terasamente și structuri.

Stadiul fizic a lucrărilor a ajuns aici la 65%.

Ne puteți urmări și pe Google News

Drum întins Craiova-București pe „Autostrada Ford”

Promisiunea responsabililor este că și pe acest tronson circulația va fi deschisă până la sfârșitul anului.

Aceasta înseamnă că românii vor putea circula întins începând din acest an direct de la Craiova la București pe drum expres și autostradă.

Drum, deschis cu șase luni mai devreme

În martie, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunța că s-a dat startul asfaltării pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova- Pitești, denumit Autostrada Ford.

Muncitorii români și turci au așternut asfalt pe 7 km din acest tronson cuprins între Craiova și Robănești.

Pe acest tronson (cu o lungime de 17,7 km) circulația a fost deschisă cu mai bine de șase luni mai devreme decât prevede termenul contractual (vara lui 2025).

Constructor s-a angajat ca, până la sfârșitul anului 2024, să finalizeze lucrările și pe Tronsonul 4 pentru a putea deschide circulația și pe cei 31,82 km dintre Colonești și Pitești.

Drumul Expres Craiova-Pitești, denumit și Autostrada Ford, este împărțit în 4 tronsoane. Va avea o lungime de peste 121 km și câte 2 benzi pe fiecare sens. În total, vor fi realizate 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje.

Valoarea contractului este de 439,29 milioane lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Revista presei