Jandarmul din Timișoara care s-a împușcat în cap, a murit. Update

Jandarmul din Timișoara care s-a împușcat în cap, a murit. Update Jandarmerie. Sursa foto: Arhiva EVZ

Update:

Tânărul jandarm de 24 de ani, găsit împușcat în zona capului în locuința sa din Timișoara, a murit. Medicii au confirmat decesul luni, la ora 11.37.

„Cu regret profund, vă anunţăm ca la ora 11.37 medicii au declarat decesului colegului nostru. Transmitem mesajul de condoleanţe şi suntem alături de familia îndurerată!”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Timiş.

Știre inițială:

Ne puteți urmări și pe Google News

Timișoara. Luni dimineața, un jandarm de 24 de ani din Timișoara a încercat să se sinucidă, folosind arma din dotare.

Conform surselor, tânărul se afla în timpul serviciului, dar a recurs la gestul extrem în propria locuință, situată în apropierea sediului Jandarmeriei din Timișoara, pe strada Băbariciu.

Jandarm din Timișoara, în stare gravă după ce s-a împușcat în cap

Un apel la 112 a alertat autoritățile, care au trimis o ambulanță la locul incidentului. Ajunși la fața locului, medicii au descoperit că bărbatul prezenta încă semne vitale și a fost transportat de urgență la spital.

Motivul care l-a determinat pe bărbat să recurgă la acest gest rămâne necunoscut în acest moment.

Polițiștii sunt la fața locului, iar ancheta va fi gestionată de Parchetul Militar, având în vedere statutul său.

Jandarm, găsit împușcat. Medicii nu l-au mai putut salva

Jandarmeria Română. Sursa foto: EVZ

A mers la muncă doar pentru a-și lua arma

Jandarmul, care absolvise școala militară, era angajat în cadrul echipei mobile și avea un punct de lucru la Arhivele Naționale Timiș, unde asigura paza.

Deși intenționa să-și ia arma de la locul de muncă și să se deplaseze la punctul de lucru pentru a-și schimba colegul, a ales în schimb să meargă acasă, unde s-a împușcat, spun sursele antena3.ro.

smurd, dramă

SMURD. Sursa foto: Arhiva EVZ

Jandarm împușcat în cap la centrala Cernavodă

În 2021, un jandarm de la Unitatea Specială de Pază Cernavodă s-a împușcat în cap cu arma din dotare.

Deși inițial a fost găsit de medici în viața, ulterior bărbatul a murit.

Era vorba de un subofițer al Unității Speciale 72 Jandarmi Protecție Instituțională Cernavodă care a recurs la gestul extrem în timpul serviciului.

Jandarmul avea 44 de ani, iar la evaluarea psihologică a fost declarat apt.

„Un jandarm din cadrul Unităţii Speciale de Pază Cernavodă, care intrase în serviciul de pază, s-a autorănit executând un foc cu armamentul din dotare, în zona capului.

De urgenţă, după acest incident, la ora 7,47, a fost transmis primul apel către serviciile de specialitate. Subofiţerul a fost preluat de către un elicopter SMURD şi transportat la o unitate medicală pentru acordarea îngrijirilor”, a transmis atunci Jandarmeria.

Revista presei