Hramul Căruțașilor, sărbătorit într-un sat din Republica Moldova. Oaspetele-surpriză

Hramul Căruțașilor, sărbătorit într-un sat din Republica Moldova. Oaspetele-surpriză Președinta Maia Sandu la Hramul Căruțașilor/Sursa foto: www.facebook.com/maia.sandu

Republica Moldova. Locuitorii satului Bravicea, raionul Călărași, sărbătoresc duminică Hramul Căruțașilor, un festival tradițional din localitate. Oaspete de onoare la sărbătoare a fost președinta Maia Sandu. Aceasta a adresat un mesaj de felicitare sătenilor și a făcut cunoștință cu tradițiile localnicilor.

Cu ocazia sărbătorii, zeci de gospodari din satul Bravicea, raionul Călărași şi-au împodobit trăsurile pentru a participa la cea de-a șaptea ediție a festivalului „Hramul Căruţaşilor”. Startul festivităților a fost dat la ora 12:00, pe stadionul din localitate, cu reflecții folclorice sub genericul „Din șaua calului”.

Satul Bravicea – promotor al valorilor și tradițiilor naționale

„Azi locuitorii satului Bravicea, Călărași, sărbătoresc Hramul Căruțașilor, un festival care adună oamenii și bogăția tradițiilor locale. Le-am urat sătenilor sănătate și i-am felicitat pentru că promovează atât de frumos valorile culturale ale neamului nostru”, a afirmat șefa statului Maia Sandu.

Președinta Maia Sandu

Președinta Maia Sandu la Hramul Căruțașilor/Sursa foto: www.facebook.com/maia.sandu

Președinta Maia Sandu a vorbit despre proiectele realizate în localitate, îmbunătățirea condițiilor de trai și despre unitate.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Satul Bravicea continuă să se dezvolte, datorită oamenilor care muncesc pentru binele comun. Prin programul „Satul European” a fost extinsă rețeaua de apeduct. Urmează să se investească în sala de sport și sala de festivități a gimnaziului din localitate. Împreună putem păstra pacea, buna înțelegere și îmbunătăți condițiile de viață în fiecare localitate”, a remarcat Maia Sandu.

Hramul Căruțașilor – valorifică creșterea cailor în gospodării 

„La Hramul Căruțașilor” este un proiect al Primăriei Bravicea. Acesta a fost inițiat în anul 2017 în parteneriat cu instituții publice, sponsori, membri ai comunității. Evenimentul are scopul de a promova și încuraja creșterea cailor în mediul rural, reîntoarcerea la izvoarele meșteșugurilor strămoșești.

Prezentare de cai

Prezentare de cai/Sursa foto: www.facebook.com/maia.sandu

La festival a fost prezentat un program artistic. Vizitatorii au avut posibilitatea să participe și la activități de recreere, precum tragerea cu arcul sau plimbările cu caii și căruțele. Ulterior, clubul de hipism din Budești a oferit o prezentare spectaculoasă de cai, urmată de evoluția ansamblului „Dacii”.

Bravicea este un sat din raionul Călărași. Acesta este situat la 51 km depărtare de municipiul Chișinău. Este o localitate situată pe lângă dealuri, mici coline, bogată în păduri. Satul numără aproximativ 3 000 de locuitori.

Revista presei