Tragedie pe Șantierul Naval Midia. Patru marinari români au murit într-un incendiu

Tragedie pe Șantierul Naval Midia. Patru marinari români au murit într-un incendiu Incendiu Midia. Sursa foto: Captură ecran

Update. Autoritățile au anunțat că patru persoane au murit în incendiul de la Șantierul Naval Midia. Este vorba despre patru marinari români.Incendiul a fost lichidat cu ajutorul instalațiilor fixe de CO2 din cadrul navei.

Știrea inițială

Un incendiu s-a produs, joi, la un vapor aflat în şantierul naval Midia, judeţul Constanţa. Pompierii au ajuns la fața locului cu cinci maşini de stingere şi echipaje SMURD. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au anunţat că pompierii au fost solicitaţi să intervină după ce a izbucnit un incendiu.

Incendiu Midia

Incendiu Midia. Sursa foto Captură ecran

Incendiu în șantierul naval Midia

„Incendiul se manifestă în zona motoarelor la o ambarcațiune aflată în reparație.Din primele informații, în interior este posibil să fie persoane surprinse. Accesul mijloacelor tehnice către locul interventiei se poate face pe cale terestră, ambarcațiunea aflându-se acostată la cheu, spun salvatorii”, a anunțat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Patru persoane ar fi prinse în interior

La fața locului au fost trimisă şi o Unitate de Terapie Intensivă Mobilă, alături de o autospecială de stingere cu praf şi azot. Echipele de căutare intervin pentru a găsi patru persoane care ar putea fi surprinse în interior.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Intervenim pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o navă, aflată în reparaţii, la cheu, în şantierul naval Midia. Forţele alocate sunt următoare: 6 maşini de stingere, o autoscară, 2 SMURD şi o autospecială pentru transport personal şi victime multiple. Colegii au realizat dispozitive de căutare/salvare a 4 persoane posibil surprinse la interior”, a precizat ISU Constanţa.

Al doilea incendiu care izbucnește în acest an

Este al doilea incendiu care izbucnește în acest an pe un vapor aflat într-un șantier naval din România. Pe data de 1 martie, un alt incendiu a izbucnit la bordul unei nave, sub pavilion Sierra Leone, aflate în rada Portului Sulina. Echipajul a refuzat să părăsească nava.

„În cursul zilei de 01.03.2024, Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) a fost solicitată să intervină la nava Princess Mariam, aflata in rada portului Sulina, deoarece a fost raportat un incendiu la bord, în sala motoarelor”, se arată în comunicatul ARSVOM.

Revista presei