Băsescu și forțele oculte. Misterul lui Manolea și Flacăra Violet

Băsescu și forțele oculte. Misterul lui Manolea și Flacăra Violet Traian Băsescu / Sursa foto: EVZ

În 2009, la două săptămâni după ce Mircea Geoană, liderul de atunci al PSD, a pierdut alegerile prezidențiale, fostul său șef de campanie, Viorel Hrebenciuc, a dezvăluit motivul revenirii lui Traian Băsescu în funcție.

Viorel Hrebenciuc a vorbit despre rezervele pe care le-a avut în campanie, mai ales în ziua confruntării televizate. Această dezbatere a avut loc între Geoană și Băsescu. Specialiștii au subliniat că fostul președinte l-a învins categoric pe contracandidatul său.

Traian Băsescu ar fi făcut ocultism

„Am ales ziua de joi, deşi joi după-amiază, în general, Traian Băsescu este în forţă maximă, pentru că violetul pe care l-a purtat în ultima vreme îi dă forţă. Joia este ziua Flăcării Violete, care îi conferă o putere deosebită. Şi cei din staff-ul său au purtat în această campanie violet. Cei care se ocupă de ezoterie ştiu ce înseamnă asta. Eu cred sincer în treburile astea, nu o luaţi ca glumă”, a spus Hrebenciuc la momentul respectiv.

În timpul campaniei electorale, președintele Traian Băsescu a purtat frecvent haine violet. Dar nu a fost singurul. Premierul Emil Boc a fost văzut și el în mov. La prima dezbatere de la Cluj, Boc a purtat un pulover violet, similar cu cel purtat de Băsescu la mitingurile din Timișoara și Sibiu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Adrian Năstase, fost candidat la președinția României, susține că în 2004 nu a fost învins de Băsescu, ci de membrii MISA. Aceștia ar fi votat cu actualul președinte. Năstase a declarat că mulți tineri yoghini din MISA au venit să voteze în secțiile speciale de la Gara de Nord.

„Flacăra Violetă” este menționată în vechile scrieri sacre egiptene sub denumirea de Saqqara (sau Sakara, care se traduce prin Focul Sacru). Această rază violetă mai este cunoscută și ca a șaptea rază. Se spune că această flacără are puterea de a anihila toate energiile negative.

Fostul președinte a negat acuzațiile

Apoi, imagini video l-au arătat pe un personaj misterios, pe care mass-media l-a identificat ca fiind un parapsiholog, Aliodor Manolea, mergând chiar în spatele lui Băsescu în momentul în care acesta a intrat în sala de dezbatere cu Geoană. Apoi, au fost publicate fotografii cu același Manolea stând aproape de Băsescu în timpul campaniei, pe direcția privirii candidatului PSD.

Traian Băsescu

Sursa foto: Arhiva EVZ

Într-o țară unde magia și ocultul au rădăcini adânci în credințele populare, povestea despre “magul” președintelui și flacăra violetă a devansat alte subiecte mai puțin importante din România acelor ani. Printre acestea s-au numărat vizita delegației FMI, esențială pentru România în obținerea unui împrumut salvator, sau legea bugetară.

Băsescu și partidul său, PDL, au respins inițial acuzațiile ca fiind nebunești. Totuși, nu au reușit să explice prezența parapsihologului în înregistrările și fotografiile respective. Ce a început ca o poveste ușor amuzantă s-a transformat în teoria conspirației.

Cine este Aliodor Manolea

Aliodor Manolea este o figură controversată din România, cunoscut în special pentru asocierea sa cu politica și practicile ezoterice. A devenit faimos la începutul anilor 2010 pentru rolul său de „bioenergetician” sau „parapsiholog” în timpul campaniilor electorale, în special în legătură cu Traian Băsescu, președintele României la acea vreme.

Rolul în campania electorală din 2009

Aliodor Manolea a ajuns în atenția publicului larg în timpul alegerilor prezidențiale din 2009, când a fost acuzat că ar fi utilizat tehnici de manipulare și influență mentală pentru a-l ajuta pe Traian Băsescu să câștige alegerile. Se spunea că Manolea folosea metode de „protecție energetică” pentru a contracara atacurile energetice și a influența votanții. Aceasta a alimentat speculațiile și teoriile conspirației legate de implicarea sa în campania lui Băsescu.

Profil și carieră

Aliodor Manolea este descris ca un parapsiholog și bioenergetician, cu studii în psihologie. El a fost implicat în diverse practici alternative, incluzând terapii energetice, hipnoză și alte tehnici considerate de mainstream ca fiind pseudo-științifice.

În anii de după campania din 2009, Manolea a rămas o figură misterioasă, evitând aparițiile publice și interviurile, ceea ce a contribuit la creșterea mitului în jurul său. De asemenea, au existat mai multe speculații și controverse legate de activitatea sa, dar detalii concrete despre metodele și impactul său real rămân vagi și subiect de discuții.

Revista presei