Zi marcată de ploi în Republica Moldova, temperaturile scad spectaculos

Zi marcată de ploi în Republica Moldova, temperaturile scad spectaculos Vremea. Sursa foto Pixabay

Republica Moldova. Zi ploioasă la nivel național în Republica Moldova, cu temperaturi ce scad simțitor. Meteorologii au anunțat că maximele de marți vor fi cuprinse între 20 și 23 de grade Celsius, iar mercurul din termometre va coborî până la valoarea de 16 grade.

Ploi însemnate cantitativ în Republica Moldova, temperaturile sunt la cote scăzute

Vor cădea precipitații însemnate cantitativ în majoritatea regiunilor țării, după cum au mai informat specialiștii. Se vor înregistra 20 de grade Celsius la Cahul, vor fi 21 de grade la Bălți și la Chișinău, maxima zilei la Ștefan-Vodă va ajunge la 22 de grade Celsius, iar la Briceni și Rîbnița va urca până la 23 de grade.

Mâine, condițiile meteo se schimbă. Temperaturile ajung la nivelul de 26 - 28 de grade Celsius. Va fi soare în toată țara, ploile mai apar doar în partea de sud.

În ceea ce privește România, marți, vremea va fi caldă, chiar alocuri pe caniculară. Și asta pentru că, după cum au anunțat meteorologii, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă pe întreg teritoriul României. Dar, va exista abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile vestice și sudice.

Ne puteți urmări și pe Google News
Ploaie

Ploaie. Sursa foto: Roman Grac/ Pixabay

Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele intracarpatice. În partea de sud-est a țării va exista o instabilitate atmosferică accentuată, după cum au informat specialiștii de la ANM.

Se anunță furtună, marți, în București

În Maramureș, estul Transilvaniei, nordul Moldovei și în Carpații Orientali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Își vor face apariția averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri chiar grindină.

Azi, în București, se va înregistra o temperatură de aproximativ 26 de grade Celsius. Este anunțată și o furtună puternică, însoțită și de descărcări electrice. Șansele de precipitații sunt ridicate. Vântul va sufla slab și moderat , cu intensificări pe perioada furtunii, au mai transmis meteorologii.