Vreme închisă la început de săptămână în Republica Moldova. Unde sunt șanse să plouă

Vreme închisă la început de săptămână în Republica Moldova. Unde sunt șanse să plouă Vremea. Sursa foto: Arhiva EVZ

Republica Moldova. Săptămâna începe cu vreme instabilă în Republica Moldova, cu temperaturi ce nu vor trece de pragul de 30 de grade Celsius, după cum au informat meteorologii.

Luni, maximele termice se vor încadra între valorile de 26 - 28 de grade, iar minima va ajunge la 18 grade Celsius. Va fi cer închis și șanse de apariție a precipitațiilor scurte în majoritatea regiunilor țării.

Vremea din Republica Moldova va fi marcată de instabilitate, la început de săptămână

La Cahul vor fi 28 de grade Celsius, la Ștefan-Vodă și Chișinău se vor înregistra câte 27 de grade, la Briceni, Bălți și Rîbnița vor fi 26 de grade Celsius.

Mâine 6 august, maximele vor fi de 21 - 25 de grade Celsius. Va continua să plouă în centrul și în sudul Republicii Moldova, în cantități importante, după cum au anunțat specialiștii meteo. Vântul va sufla moderat, fără intensificări.

Ne puteți urmări și pe Google News

Schimbări importante, în România, azi și mâine. De miercuri, revine în forță canicula

Azi, în România, săptămâna debutează cu vești bune. Și asta pentru că temperaturile încep să mai scadă, iar canicula mai pierde din intensitate. Nu pentru multă vreme, pentru că valorile termice vor urca începând de miercuri, 7 august. Între timp, în multe zone, astăzi și mâine apar precipitațiile, conform specialiștilor de la ANM.

Fenomen meteo spectaculos

Sursa foto: Stiri de Cluj

„Trecem printr-o perioadă în care mai avem parte și de ploi și de temperaturi ceva mai scăzute. Nu mai avem caniculă duminică. Sunt ceva averse prin partea de sud a țării, prin Muntenia, chiar și prin sudul litoralului, dar sunt mai mult ploi de vară, fără furtuni puternice sau grindină. În următoarele două zile ne așteaptă în continuare episoade cu ploaie, undeva luni spre marți în partea de nord a țării, iar pe parcursul zilei de marți aceste ploi se mută și în partea de sud și, probabil, inclusiv în Capitală”, a anunțat Robert Manta, meteorolog ANM, la Antena 3 CNN.

 

 

Revista presei