George Simion îi răspunde lui David Popovici. Planul pe care îl are pentru sport

George Simion îi răspunde lui David Popovici. Planul pe care îl are pentru sport George Simion. Sursa foto: Facebook/ captură video

București. După succesul lui David Popovici la Jocurile Olimpice, George Simion a prezentat un plan pentru dezvoltarea domeniului sportiv, în cazul în care va câștiga alegerile pentru funcția de președinte. Liderul AUR a făcut aceste declarații sâmbătă, la Complexul Sportiv Național „Lia Manoliu”, unde a avansat mai multe angajamente.

Simion a afirmat că David Popovici s-a referit și la el în timpul discursului său manifest, similar cu modul în care a făcut și Brânză acum patru ani.

A subliniat că ar putea să nu-și ia niciun fel de responsabilitate și să spună că este în opoziție și că nu poate schimba nimic, că orice inițiativă este respinsă și că vor acționa când vor ajunge la putere. Însă, a adăugat el, este și responsabilitatea sa de a oferi răspunsuri.

George Simion promite că va schimba fața sportului românesc

„Ce îşi doreşte George Simion pentru sport. Vreau ca educaţia fizică şi sportul să se practice de la -9 luni la 80+, vreau ca fiecare român să aibă şansa să facă sport oricum doreşte, numai nu sub formă de jocuri pe calculator, că am înţeles că se încearcă declararea lui ca sport olimpic”, a transmis David Popovici, sâmbătă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Liderul AUR a subliniat că prezența sa la Complexul Sportiv „Lia Manoliu” a fost determinată atât de rușinea față de David Popovici, cât și de un calcul politic.

S-a așteptat ca ceilalți contracandidați să aibă o reacție, dar aceștia nu au spus niciun cuvânt, lăsând problema atribuțiilor privind bazinele olimpice pe seama primarilor, lăsându-i să se certe între ei.

David Popovici

David Popovici, Sursa foto: Facebook/ David Popovici

În mod concret, a precizat George Simion, viitorii consilieri de la Sectorul 5 au responsabilitatea de a reconstrui bazinul olimpic din sectorul 5, măcar la nivel de temelie, în următorul an. A adăugat că, în prezent, situația sportului românesc în 2024 este una devastatoare.

Cum vrea liderul AUR să atragă copiii către sport

George Simion a subliniat că una dintre problemele majore ale sportului este atragerea copiilor către activitățile sportive.

În opinia sa, acest lucru ar trebui să fie realizat prin prezentarea sportului ca un model demn de urmat.

A menționat că este regretabil că nu reușim să transformăm medaliile olimpice în noi generații de tineri interesați de sport. Lipsa bazelor sportive, a stadioanelor și prezența unui număr mare de scutiți medical în școli, licee și universități sunt indicatori ai unei probleme sistemice pe care o consideră o problemă de sănătate națională.

Simion a adăugat că David Popovici nu reprezintă rezultatul sportului românesc în ansamblu, ci mai degrabă o excepție în contextul sportului național.

George Simion

George Simion. Sursa foto: Facebook/ George Simion

„Nu mă interesează competiţia sportivă. Competiţia trebuie să fie rezultat al faptului că implicăm toate păturile societăţii să practice sport. Cred că preşedintele României, împreună cu părinţii, sportivii, fostele glorii, trebuie să ne dăm mâna împreună cu românii din tribune.

Imaginea de azi e cu arene sportive goale, din păcate, şi putem face multe dacă ne dăm mâna mediul politic, economic, media şi ne ridicăm din propria cenuşă, ca pasărea Phoenix”, a mai spus George Simion.

George Simion, însoțit de mai multe personalități din sport

Monica Iagăr, campioană europeană la atletism, prezentă la evenimentul organizat de George Simion, a afirmat că „Ne-am întors în timp”. Ea a subliniat că se află într-o bază sportivă care nu reflectă statutul unui complex sportiv național.

În locul în care se afla, ar fi trebuit să fie un stadion de atletism. A explicat că pista actuală a fost mutată abuziv pe un teren din spatele bazei, care nu a fost niciodată dezvoltat, din cauza lipsei de interes din partea autorităților.

La eveniment au participat și specialiști din fotbal, box și arte marțiale. Aceștia au exprimat critici asupra condiției actuale a sportului românesc, atribuind problema influenței negative a politicienilor în funcție.

Revista presei