Partidul Democrat din SUA, alegeri cu un singur candidat: Kamala Harris

Partidul Democrat din SUA, alegeri cu un singur candidat: Kamala Harris Kamala Harris / Sursa foto: INQUAM_Photos

Kamala Harris va fi singurul candidat pe buletinul de vot de la Comitetului Național Democrat (DNC) pentru alegerea celui care va reprezenta Partidul Democrat în cursa pentru Casa Albă. Partidul Democrat consfințește astfel înlocuirea democrației interne cu desemnarea directă a candidatului de către același grup de persoane influente din partid care au forțat retragerea lui Joe Biden.

Partidul Democrat scapă repede de problema Biden

Delegații Convenției vor începe să voteze pentru nominalizarea Kamalei Harris joi, și vor termina votul până pe 5 august, potrivit unei declarații publicate de DNC marți seara.

Vicepreședinta și-a asigurat sprijinul a 3.923 de delegați pentru a apărea pe buletinul de vot virtual. Numirea lui Harris săptămâna viitoare va marcha sfârșitul unui proces dramatic, care a propulsat-o pe vicepreședintă în cursa pentru Casa Albă în doar câteva zile de la retragerea lui Biden din 21 iulie.

Kamala Harris, fără contracandidați

Alți trei candidați din Partidul Democrat și-au depus candidatura la DNC, dar nu au reușit să strângă cele 300 de semnături ale delegaților necesare pentru a avea acces la buletinul de vot virtual.

Ne puteți urmări și pe Google News

Kamala Harris, succesorul numit de Biden, a beneficiat de timpul scurt rămas până la convenție și de sprijinul grupărilor influente din Partidul Democrat. În doar 24 de ore de la anunțarea candidaturii, o serie de oficiali din Partidul Democrat, donatori și activiști i-au susținut candidatura și nimeni nu a mai îndrăznit să conteste această alegere a greilor din partid.

Kamala Harris și Joe Biden

Kamala Harris și Joe Biden Sursa foto: X

Partidul Democrat, „aliniat” în spatele Kamalei Harris

Delegații automati - denumiți în mod tradițional „superdelegați” - vor vota la primul tur de scrutin, deoarece Harris „are sprijinul verificat al unui număr de delegați egal sau mai mare decât majoritatea tuturor delegaților care s-au angajat s-o voteze și a celor automati”, se afirmă în declarația DNC.

„Delegații democrați din toată țara și-au făcut auzite vocile, susținând-o cu o majoritate covârșitoare pe vicepreședinta Kamala Harris în calitate de candidat prezumtiv al Partidului Democrat”, au declarat președintele DNC, Jaime Harrison, și președintele convenției DNC, Minyon Moore, într-o declarație comună.

„Partidul nostru a trecut prin acest moment fără precedent cu un proces transparent, democratic și ordonat, pentru a se uni în spatele unui nominalizat cu un palmares dovedit, care ne va conduce în lupta care urmează”, au mai spus cei doi, citați de Politico.

Revista presei