Premierul Dorin Recean a anunțat candidatul pentru funcția de ministru al Finanțelor

Premierul Dorin Recean a anunțat candidatul pentru funcția de ministru al Finanțelor Dorin Recean/Sursa foto: Guvernul Republicii Moldova/facebook

Victoria Belous a fost propusă pentru funcția de ministră a Finanțelor.

Prim-ministrul Dorin Recean a înaintat marți candidatura acesteia.

Anunțul premierului

„Am propus candidatura doamnei Victoria Belous pentru funcția de ministră a Finanțelor. Victoria Belous a activat în calitate de șefă-adjunct a Serviciului Fiscal de Stat și a demonstrat profesionalism și integritate în gestionarea politicilor fiscale”, a anunțat premierul Dorin Recean.

Oficialul a subliniat că aceasta are o experiență vastă în domeniu. „Sunt încrezător că experiența și dedicarea dumneaei vor contribui la eforturile ministerului Finanțelor de a asigura stabilitate financiară și creștere economică”, a spus Dorin Recean.

Ne puteți urmări și pe Google News
Victoria Belous

Victoria Belous/Sursa foto: sfs.md

Șeful Cabinetului de miniștri a anunțat încă săptămâna trecută că noul candidat la funcţia de ministru al Finanţelor a fost identificat, iar nominalizarea va avea loc ulterior.

Plecarea lui Petru Rotaru din funcția de ministru

Săptămâna trecută, Petru Rotaru a anunțat că pleacă din funcția de ministru al Finanțelor. Acesta urmează să fie numit miercuri de Parlament în funcția de viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei. Candidatura sa a fost înaintată de guvernatoarea băncii centrale, Anca Dragu.

Petru Rotaru a anunțat că va exercita funcția de ministru al Finanțelor până la obținerea votului de încredere din partea Parlamentului.

„Această nominalizare este o mare onoare și o responsabilitate pe care o voi asuma cu toată seriozitatea. Până la obținerea votului de încredere din partea Parlamentului, voi continua să îmi îndeplinesc mandatul de ministru al Finanțelor cu aceeași dedicare și profesionalism”, a spus Rotaru.

Procedura de numire în funcția de ministru al Finanțelor

Potrivit prevederilor legislative, premierul Dorin Recean va propune noul candidat președintei Maia Sandu, care urmează să semneze un decret privind numirea acestuia în funcția de ministru.

Maia Sandu

Maia Sandu/ Sursa foto: președinte.md

După semnarea decretului prezidenția, noul ministru urmează să depună jurământul.

Cine e Victoria Belous

Victoria Belous ocupă funcția de directoare adjunctă a Serviciului Fiscal de Stat începând cu 9 august 2022. Până atunci, aceasta a exercitat mai multe funcții de conducere în cadrul instituției.

Revista presei