McDonald's începe să aibă probleme la nivel mondial. S-a defectat mașina de făcut bani

McDonald's începe să aibă probleme la nivel mondial. S-a defectat mașina de făcut bani McDonald’s. Sursa foto: Arhiva EvZ

Statele Unite. Pentru prima dată în ultimii patru ani lanțul de restaurante fast food McDonald's a raportat prima scădere globală a vânzărilor.

Vânzările McDonald's au scăzut în 2024

Celebrul lanț de restaurante fast-food McDonald's a anunțat că în trimestrul doi din acest an vânzările au scăzut cu 1% față de aceeași perioadă a anului anterior. Declinul vânzărilor a fost consemnat atât în restaurantele internaționale cât și în Statele Unite, patria concernului.

La nivel global vânzările McDonald's s-au diminuat cu peste un procent, în special din cauza conflictului din Orientul Mijlociu care a afectat mai multe țări din regiune. De asemenea, vânzările au scăzut în Indonezia și Malaezia, dar și Franța și China.

Meniu McDonald's

McDonald's. Sursa foto: Wikipedia

Vânzările au scăzut la nivel global

Clienții lanțului de restaurante fast-food au început să acuze costul prea mare pentru burgeri, cartofi prăjiți și petru băuturile carbogazoase. Pe fondul acestei probleme, Chris Kempczinski, directorul general al companiei a recunoscut că într-adevăr clienții nu mai cheltuie la fel de mult.

Ne puteți urmări și pe Google News

Grija clienților față de finanțele proprii se traduce pentru McDonald's în venituri trimestriale de 6,49 miliarde de dolari. O cifră similară cu cea din anul precedent. Însă la capitolul profit net, compania din Statele Unite a raportat o scădere cu 12 procente, până la un total de 2,02 miliarde de dolari, sub estimările analiștilor de pe Wall Street.

cartofi prăjiți

Cartofi prăjiți. Sursa foto: Wikipedia

McDonald's a crescut prețurile cu 30% în ultimii patru ani

McDonald's a evoluat atât de mult încât prețul unei mese la restaurant a devenit un indicator al alimentelor consumate în afara casei. Indicator care, de altfel, a crescut cu 30% în ultimii patru ani, potrivit Financial Times.

În Statele Unite, prețul unui Big Mac Meal a crescut cu aproape 30% din 2019 și până în prezent, până la 9,29 dolari.Lanțul de restaurante fast-food are mai bine de 40.000 de locații în peste 100 de state. Mai bine de 40% din venituri sunt provin de la clienții din Statele Unite.

Revista presei