Scandal la Olimpiadă. Spionaj la fotbal feminin. FIFA, decizie drastică împotriva antrenoarei din Canada

Scandal la Olimpiadă. Spionaj la fotbal feminin. FIFA, decizie drastică împotriva antrenoarei din Canada Jocurile Olimpice. Sursă foto: Facebook

FIFA ia o decizie radicală în cazul scandalului de spionaj de la Jocurile Olimpice de la Paris. Antrenoarea Canadei, Bev Priestman, acuzată de Noua Zeelenadă că a spionat antrenamentele cu ajutorul unei drone, primește o suspendare de 12 luni, transmite Eurosport.

FIFA o suspendă pe antrenoarea Canadei

FIFA decide asupra scandalului de spionaj de la Jocurile Olimpice și ia o decizie severă. Antrenoarea principală a selecționatei olimpice de fotbal feminin a Canadei, Bev Priestman, primește o suspendare de un an de zile, iar echipa este sancționată cu șase puncte după scandalul de spionaj, izbucnit în prima zi a Jocurilor Olimpice de la Paris.

De asemenea FIFA i-a sancționat și pe oficialii canadieni Joseph Lombardi şi Jasmine Mander. Ei au fost suspendaţi din orice activitate legată de fotbal timp de un an, invocându-se încălcări ale articolului 13 din Codul de conduită FIFA.

Decizia are la bază un "comportament ofensator şi încălcarea principiilor de fair-play", se precizează într-un comunicat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Adversarii, spionați înaintea primului meci de la Jocurile Olimpice

Scandalul a fost declanșat vineri după ce Noua Zeelenadă a acuzat că antrenamentele lor au fost spionate cu ajutorul unei drone.

Acest lucru s-a întâmplat chiar înainte de meciul de deschidere de la Jocurile Olimpice, pe care Canada l-a câştigat cu 2-1.

Gestul a adus o serie de sancțiuni, inclusiv pentru Federaţia Canadiană de Fotbal care a fost amendată cu 200.000 de franci elveţieni.

Canada, fără cel mai bun antrenor după scandalul de spionaj

Bev Priestman antrenează echipa de fotbal feminin a Canadei din 2020 şi a condus-o la titlul olimpic la Tokyo un an mai târziu.

În urma deciziei FIFA, campioanele olimpice en titre vor coborî la minus trei puncte în Grupa A, cu două meciuri rămase de jucat, ceea ce presupune eforturi uriașe din partea jucătoarelor dacă vor să treacă de faza grupelor.

Decizia poate fi contestată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Revista presei