Vasile Costiuc, liderul Democrația Acasă, scapă definitiv de contravenție

Vasile Costiuc, liderul Democrația Acasă, scapă definitiv de contravenție Vasile Costiuc, live de la Aeroport/ Sursa: captură video

Republica Moldova. Liderul Democrația Acasă, Vasile Costiuc, își anulează o nouă contravenție. Este vorba despre amenda pe care a luat-o după ce a organizat live-ul de la Aeroportul Internațional Chișinău.

Vasile Costiuc, cu un dosar contravențional mai puțin

În septembrie 2023, Vasile Costiuc a organizat un live de la Aeroportul Internațional Chișinău. Acesta a filmat punctul de trecere a frontierei de stat, dar și angajații care-și exercitau obligațiunile de serviciu. Agentul constatator a considerat drept încălcare contravențională faptul că politicianul a făcut filmări fără a avea acordul persoanelor care apar în cadru. De altă parte, Costiuc a declarat că nu face nimic altceva decât să-i sprijine pe pasagerii, cursele cărora au fost anulate. Aceștia ar fi fost nevoiți să aștepte o altă cursă dormind pe valize. Ulterior, imaginile de la aeroport au fost publicate pe pagina sa de socializare. Curtea de Apel Chișinău a menținut decizia instanței care a constatat lipsa în acțiunile politicianului a „componentelor unei contravenții”.

Vasile Costiuc/ Sursa foto: Facebook

Live-uri provocatoare și dreptate cu pumnii

Vasile Costiuc este cunoscut pentru live-urile sale. Acesta postează pe pagina sa de socializare mai multe filmulețe cu persoane care au avut de suferit în urma unor acțiuni ilegale. Acesta este și motivul numeroaselor litigii de apărare a onoarei în care are calitatea de pârât. Politicianului nu-i repugnă să facă dreptate cu... pumnii. Acesta a luat la bătaie agentul de pază al unui hotel din Chișinău, care i-a cerut să-și găsească un alt loc de parcare pentru microbuz.

Altercații la casa lui Igor Dodon/ Sursa: captură video//NewsMaker

Bărbatul a fost internat la spital cu comoție cerebrală, iar ulterior Costiuc a admis că s-a cam înfierbântat și nu a procedat corect. Costiuc a făcut un live și de la casa ministrului Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu. Ulterior, Buzu a anunțat că-l va acționa în judecată. În data de 24 mai 2022, Costiuc și consilierul municipal din partea Partidului Socialiștilor (PSRM), Dinari Cojocaru, s-au luat la harță. Se întâmpla în fața domiciliului ex-președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Incidentul s-a produs în momentul în care procurorii anticorupție efectuat percheziții.

Ne puteți urmări și pe Google News

Revista presei
Parisul la răscruce