Vasile Bănescu, reacție dură la „Cina cea de taină” de la deschiderea JO: Fața hidoasă a depravaților

Vasile Bănescu, reacție dură la „Cina cea de taină” de la deschiderea JO: Fața hidoasă a depravaților Sursa Foto: Arhiva EVZ

Vasile Bănescu, fost purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, actualmente consilier la Secretariatul de Stat pentru Culte, a avut o reacție dură cu privire la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Reacția sa a venit după ce a văzut modul cum a fost reinterpretată Cina cea de taină”.

Vasile Bănescu, reacție dură la „Cina cea de taină” de la deschidere JO

Vasile Bănescu și-a exprimat nemulțumirea față de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. Mai exact, pe fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei Române l-a înfuriat scena „Cina cea de taină”, cu travestiți ca protagoniști numindu-i „depravați posedați ideologic”.

Mai exact, Vasile Bănescu a scris că „Fața reală, hidoasă a depravaților posedați ideologic, care nu sunt ei înșiși dacă nu batjocoresc, sfidează și maculează tot ce e curat și sfânt”.

Și continuă în aceeași notă dură afirmând că „abuzatorii bunei-cuviințe și ai bunului-simț abuzează, desigur, inclusiv libertatea și dreptul inalienabil de a te face de râs”, a mai explicat Vasile Bănescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vasile Bănescu a atașat inclusiv imaginea controversată de la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. După cum se poate observa, în reinterpretarea celebrei picturi a lui Leonardo da Vinci, în locul lui Iisus apare DJ-ul Barbara Butch, o activistă LGBT. Printre ceilalți protagoniști sunt din emisiunea „Drag Race France”.

Primele reacții după apariția acestor imagini controversate

Marion Marechal, nepoata lui Marine Le Pen, a transmis un mesaj legat de acest subiect, și spune: „pentru toți creștinii din lume care s-au simțit jigniți de această parodiere trebuie să știți că nu Franța vorbește, ci o minoritate de stânga pregătită pentru orice fel de provocare”.

O altă reacția a venit din partea unui influencer celebru, Damien Rieu, co-fondatorul „Génération identitaire”: „În mod ciudat, nu au făcut o parodie a lui Mohammed pentru noi”, a scris, de asemenea, pe social media.

Revista presei