Alina Mungiu-Pippidi, despre marile atuuri pe care le are Mircea Geoană la prezidențiale

Alina Mungiu-Pippidi, despre marile atuuri pe care le are Mircea Geoană la prezidențiale Mircea Geoană. Sursa foto: Facebook/ Mircea Geoană

București. Politologul Alina Mungiu-Pippidi consideră că singurul candidat care are pregătirea necesară pentru a conduce România în următorii cinci ani e Mircea Geoană.

Întrebată despre pregătirea candidaților pentru această poziție, aceasta a subliniat că răspunsul este evident și e cunoscut de toată lumea.

Potrivit acesteia, Geoană este singurul candidat care dispune de experiența și pregătirea necesare pentru rol.

Mircea Geoană, singurul lider adecvat pentru președinția României

„Categoric, da. Contra căruia, desigur, se pot spune și aici o mulțime de lucruri. Dar, în primul rând se poate spune că da, are background-ul, are pregătirea potrivită.

Ne puteți urmări și pe Google News

Da, când România a avut președinția OSCE S-a descurcat absolut excelent. Când a fost ministru de Externe s-a descurcat foarte bine. Da, și ca secretar adjunct al NATO totul a mers foarte bine”, a spus politologul Alina Mungiu-Pippidi despre Mircea Geoană.

Politologul a subliniat că secretarul adjunct al NATO este extrem de bine conectat atât cu americanii, cât și cu întreaga stânga europeană, ceea ce reprezintă avantaje semnificative.

Alina Mungiu Pippidi

Sursa foto: Arhiva EVZ

În plus, spune Alina Mungiu-Pippidi, Mircea Geoană își asumă rolul de constructor și începe de la zero pentru România, venind chiar și cu un program în acest sens.

Secretarul adjunct al NATO, singurul care a încercat să recruteze oameni pregătiți

„Și în jurul acestui program a început să strângă pe bază de meritocrație, ceea ce e un efort al lui de foarte multă vreme, că de aia exista Aspen și alte lucruri pe care alții le consideră masone și nu știu ce”, a mai subliniat Alina Mungiu-Pippidi la B1 TV.

Conform acesteia, Mircea Geoană este singurul politician din România care a făcut în mod sistematic eforturi pentru a recruta persoane cu diplome de la Harvard, LSE, ENA, similar cu cele pe care le deține el însuși.

Alegeri 2024

Alegeri. Sursa foto: dreamstime.com

Alina Mungiu-Pippidi este un politolog din România, specializată în politici publice, bune practici de guvernare, combaterea corupției și democratizare.

De-a lungul mai multor ani, ea a redactat capitolul referitor la România în raportul anual Nations in Transit publicat de Freedom House.

Revista presei