Avantaje importante pentru România. Politicienii care au obținut funcții cheie în Parlamentul European

Avantaje importante pentru România. Politicienii care au obținut funcții cheie în Parlamentul European Siegfried Mureșan. Sursa foto: Facebook/Siegfried Mureșan

Europa. Eurodeputatul liberal Siegfried Mureşan a declarat marți, 23 iulie, că liberalul Daniel Buda a fost ales prim-vicepreședintele Comisiei pentru agricultură din Parlamentul European.

România a obținut funcții importante în Parlamentul European

De asemenea, Rareș Bogdan a fost ales vicepreședintele Comisiei pentru afaceri externe, în timp de Dan Motreanu este de astăzi vice-coordonator al Grupului PPE în Comisia pentru dezvoltare regională din Parlamentul European.

Siegfried Mureșan a mai precizat că delegația română din Parlamentul European a obținut funcții importante pentru țara noastră. „Funcţii importante pentru România pe care le-am obţinut în Parlamentul European.

Noi, Delegaţia Partidului Naţional Liberal în PE, am negociat şi am obţinut votul colegilor pentru patru poziţii importante pentru ţara noastră”, anunţă într-o postare pe Facebook Siegfried Mureşan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rareș Bogdan a fost ales vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri externe

Demnitarul liberal a subliniat faptul că din luna iunie ocupă este viceliderul partidului PPE, funcție care îi permită să coordoneze politicile bugetare ale Uniunii Europene. Siegfried Mureșan a mai punctat faptul că România va beneficia de mai multe fonduri nerambusrsabile.

Potrivit declarațiilor făcute de europarlamentarul Siegfried Mureșan, liberalul Daniel Buda a fost ales marți, 23 iulie, prim-vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură din Parlamentul European. Buda și-a asumat obiectivul să sprijine interesele fermierilor români în Europa.

Daniel Buda a fost ales, prim-vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură din Parlamentul European

De asemenea, tot în cursul zilei de marți, Rareș Bogdan a fost ales vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri externe, o funcție pe care Siegfried Mureșan o consideră extrem de importantă în contextul provocărilor de politică externă ale Uniunii Europene din ultimii ani.

La rândul lui, Dan Motreanu a fost ales vice-coordonatorul Grupului PPE în Comisia pentru dezvoltare regională (REGI). Comisie în cadrul căreia Motreanu va dezbate și adopta proiecte cu impact financiar major. Liberalul Motreanu va manageria fondurile europene pentru dezvoltarea satelor, orașelor și județelor din România, a mai precizat europarlamentarul Siegfried Mureșan în postarea de pe Facebook.

Revista presei