Este nevoie de procură pentru mașina care nu e pe numele șoferului? În ce vămi se cere actul

Este nevoie de procură pentru mașina care nu e pe numele șoferului? În ce vămi se cere actul Vamă. Sursa foto: ustoms.gov.md

Una dintre problemele pe care o au turiștii care pleacă în vacanță în aceste zile este legată de o eventuală procură pentru mașină. Desigur vorbim despre cazul în care mașina nu este pe numele șoferului. Mai ales că astfel de cazuri sunt din ce în ce mai dese.

”Se tot întreabă dacă este necesară procura pentru mașina înmatriculată pe alt nume sau firma. Vă dau un caz concret. Azi noapte, vama Kulata, intrare din Grecia. Masina înmatriculată pe firmă. Șoferul merge în Grecia cu mașina de 3-4 ori pe an, cu același autoturism de 4 ani.

Vama Giurgiu.

Vama Giurgiu. Sursa foto Youtube

Este necesară o procură, pentru siguranță

Niciodată nu i s-a cerut împuternicirea. Până azi noapte, când vameșul bulgar a fost puțin mai zelos și a cerut absolut toate actele: pașaport/CI, permis, talon, asigurare. Tot. Când a văzut talonul, a cerut împuternicirea. Prima reacție a șoferului a fost: nu mi s-a cerut niciodată, în 4 ani de când am mașina. Vameșul a insistat.

Abia după ce a arătat-o a fost lăsat să treacă. Da, chiar dacă "nu se cere, nu e nevoie, tranzitatț state membre UE", etc, este bine să o aveți la voi. Nu se știe niciodată peste cine nimeriți la vama vecină”, a scris o turistă pe forumul de călătorii în Grecia. Deși în Regulamentul UE nu este specificat că trebuie să ai o astfel de procură, vameșii statelor UE pot cere documentul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Presupusele suspiciuni cu privire la mașină, motiv pentru a cere documentul

Desigur în cazul în care li se pare că există suspiciuni legate de mașină. ”Conform legii nu ești obligat (când circuli în UE), poliția de frontieră nu te poate obliga să o ai, dar ți-o poate cere dacă exista suspiciuni legate de mașină.

A, tu poți să discuți ce vrei cu solicitantul și depinde cât insistă el sau ce argumente ai tu. Deznodământul e de la caz la caz. Eu unul nu aș pleca cu o mașina în leasing fără împuternicire sau cu mașina unui prieten, la fel, fără împuternicire”, a scris un alt turist.

Revista presei