Trump, soluție bizară pentru diminuarea tensiunilor cu Coreea de Nord

Trump, soluție bizară pentru diminuarea tensiunilor cu Coreea de Nord Donald Trump. Sursa foto: Palinchak | Dreamstime.com

Donald Trump a vorbit despre tensiunile dintre SUA și Coreea de Nord. Candidatul la funcția de președinte susține că a avut o relație bună cu liderul coreean, pe care l-a invitat inclusiv la un meci de baschet. În plus, republicanul l-a sfătuit în repetate rânduri să renunțe la obsesia pentru fabricarea armelor.

Donald Trump, propunere pentru liderul nord-coreean

Aflat în plină campanie electorală, fostul președinte a adus în atenția publică subiecte precum războiul din Ucraina sau Israel, însă a vorbit și despre relațiile externe.

Donald Trump susține că tensiunile dintre SUA și Coreea de Nord pot fi rezolvate. Potrivit candidatului la președinție, un meci de baseball cu liderul nord-coreean, arată DailyMail.

Baseball, Donald Trump

Minge de baseball. Sursa foto: Pixabay

Ce propunere i-a făcut liderului nord-coreean

Dincolo de tensiunile dintre cele două puteri, Trump a devenit primul președinte în exercițiu care a vizitat Coreea de Nord. Recent, fostul contracandidat al lui Biden a menționat, la mitingul din Grand Rapids, că va continua să îl încurajeze pe liderul nord-coreean să renunțe la pasiunea pentru arme.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform republicanului, acesta ar putea să se „relaxeze” urmărind diferite competiții sportive.

„Obișnuiam să-i spun: „De ce nu faci altceva?” Tot ce vrea să facă este să cumpere arme nucleare și să le facă”, a spus Trump.

„I-am spus: „Relaxează-te, relaxează-te. Ai destule, ai atât de multe arme nucleare... hai să mergem la un meci de baseball, vom merge să ne uităm la Yankees. Sau vino să vezi Michigan la deschiderea sa acasă, ce zici de asta”, a adăugat el.

Kim Jong Un, Donald Trump

Kim Jong Un. Sursa foto: Arhiva EVZ

Donald Trump, despre relația cu liderul nord-coreean

Remarcile sale au stârnit reacții în rândul celor prezenți la evenimentul din Michigan. Fanii Yankees spun că republicanul și-a arătat susținerea pentru echipă, în contextul rezultatelor din ultimele săptămâni.

Totuși, o parte dintre fanii echipei susțin că meciul nu ar fi deloc relaxant pentru Jong-un.

„Urmărirea New York Yankees în acest moment nu este o modalitate eficientă de a calma pe cineva, inclusiv un dictator purtător de arme nucleare”, a spus un fan al echipei.

Liderul nord-coreean nu și-a ascuns înclinația pentru baschet, având o prietenie strânsă cu legendarul Bulls Dennis Rodman.

Revista presei