Poliția judiciară, cu ochii pe averile infractorilor. Plan pentru destructurarea grupărilor din România

Poliția judiciară, cu ochii pe averile infractorilor. Plan pentru destructurarea grupărilor din România Bani. Sursa foto: Pixabay

România. Ofițerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate pun accent pe verificarea averilor infractorilor. În primele luni ale acestui an, BCCO a monitorizat și indisponibilizat bunurile și proprietățile deținute de cei care fac parte din rețelele infracționale.

Ofițerii BCCO, cu ochii pe infractori

Potrivit comisarului Mihai Răduță, șef al BCCO, activitatea din ultimele luni a inclus monitorizarea averilor celor care fac parte din rețelele infracționale sau au legături cu acestea.

Ofițerii judiciari urmăresc eradicarea acestor grupări, apelând la slăbirea puterii financiare.  Mai mult, activitatea din ultimele luni s-a concentrat și pe eradicarea grupărilor de trafic cu minori sau trafic de droguri. De asemenea, traficul de migranți sau infracțiunile informatice s-au aflat pe lista intervențiilor celor de la BCCO.

„U accent deosebit s-a pus în materia identificării şi indisponibilizării averilor membrilor grupurilor infracţionale (sau a persoanelor interpuse apropiate acestora), în vederea măsurii confiscării. Acest obiectiv a fost realizat prin investigaţiile financiare, realizate în prealabil”, a spus şeful BCCO Bucureşti.

Ne puteți urmări și pe Google News

Grupurile infracționale se pot reactiva prin puterea financiară

Reprezentanții BCCO atrag atenția asupra situațiilor în care infractorii ies din închisoare și ajung să reactiveze grupările din care au făcut parte. Acest lucru ar fi posibil strict prin puterea financiară, arată ofițerii judiciari. Din acest motiv, oamenii legii au pus accent pe monitorizarea averilor lor.

Droguri, infractori

Droguri. Sursa foto: Pixabay

„În sens contrar, după executarea unor pedepse privative de libertate, membrii grupurilor se pot reactiva tocmai prin prisma puterii averilor, acumulate din săvârşirea infracţiunilor”, a explicat Răduţă.

Infractori monitorizați de BCCO

Activitatea Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate a inclus și monitorizarea festivalurilor din România. Conform datelor oficiale, pe parcursul desfășurării festivalului SAGA, oamenii legii au depistat 68 de tineri care dețineau substanțe interzise. În perioada respectivă, BCCO a scos de pe piața neagră peste 22.000 de pastile ecstasy.

Recent, ofițerii au înregistrat o captură de cocaină uriașă, aceasta valorând pe piață în jur de 1.000.000 de euro. Drogurile au fost îngropate în mai multe zone din curtea unui imobil.

Revista presei