Premierul Dorin Recean, mesaj pentru cetățenii din Republica Moldova, în plină caniculă

Premierul Dorin Recean, mesaj pentru cetățenii din Republica Moldova, în plină caniculă Sursa foto: Guvernul Republicii Moldova

Republica Moldova. Și Basarabia este chinuită de caniculă, în această perioadă a lunii iulie, iar autoritățile sunt alertă din cauza problemelor care decurg din această cauză.

Miercuri, premierul țării, Dorin Recean, a lansat un mesaj public. El i-a sfătuit pe cetățeni să consume apă în mod rațional, pentru a nu risipi această resursă vitală. O altă direcție asupra căreia trebuie atenție sporită în această perioadă este legată de pericolul izbucnirii incendiilor de vegetație.

Măsuri luate în Republica Moldova din cauza caniculei

„Noi încă simțim canicula. Mulțumesc echipajelor de intervenție de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, dar și celorlalți colegi care asigură ordinea publică, echipelor de intervenție de la urgență, care intervin prompt. Avem parțial vești bune: va scădea temperatura, dar nu vom avea precipitații, cu părere de rău”, a spus șeful Guvernului.

Sol uscat, secetă

Secetă. Sursa: pixabay.com

Dorin Recean a atras atenția și asupra focurilor ce pot izbucni accidental și care se pot întinde pe mari suprafețe. Rog toți cetățenii să continuăm să fim foarte atenți, disciplinați, să nu incendiem din întâmplare sau intenționat pășuni, miriști, să avem grijă de reguli elementare, să nu aruncăm mucurile de țigară. Deci vă rugăm să ne mobilizăm cu toată societatea, să fim atenți, să-i încurajăm și pe ceilalți din jur, să avem grijă de copii. Deja avem peste 120 de hectare de vegetație distrusă de incendii. Avem mai multe probleme acum de rezolvat”, a mai afirmat liderul Executivului din Moldova.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mesajul premierului Dorin Recean

În ceea ce privește consumul de apă, cetățenii sunt rugați să o fac astfel încât să evite risipa. „Rog ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, să avem o monitorizare continuă a situației și cred că va trebui să avem și un efort mai mare de curățare a lacurilor pentru că o parte din ele au secat inclusiv deoarece nu sunt îngrijite corespunzător”

Premierul va merge, miercuri, în sudul țării, alături de vicepremierul Vladimir Bolea, pentru a vedea pagubele făcute de secetă și a-i ajuta pe fermierii afectați, conform moldpres.md.

 

Revista presei