Cătălin Hideg rămâne sub control judiciar. Măsura e definitivă

Cătălin Hideg rămâne sub control judiciar. Măsura e definitivă Cătălin Hideg. Sursa foto: Facebook/ Cătălin Hideg

București. Cătălin Hideg, denunțătorul lui Florian Coldea și al lui Dumitru Dumbravă în dosarul generalilor SRI, rămâne sub control judiciar, potrivit unei decizii luate de Curtea de Apel București.

Astfel, omul de afaceri va rămâne sub control judiciar și nu are voie să părăsească țara pentru încă 60 de zile. De altfel, măsura magistraților este una definitivă.

Cătălin Hideg nu scapă de controlul judiciar

Afaceristul s-a prezentat marți la Curtea de Apel, acolo unde urmărea să scape de controlul judiciar impus.

„În baza art. 362 raportat la art. 208 alin. 5 C. proc. pen. constată legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar dispuse faţă de apelantul inculpat HIDEG ROBERTINO CĂTĂLIN, pe care o menţine până la o nouă verificare, dar nu mai târziu de 60 de zile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Stabilesc termen pentru o nouă verificare a măsurii preventive la data de 05.09.2024, orele 12:00, cu citarea inculpatului şi asigurarea asistenţei juridice obligatorii. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 16.07.2024”, se arată în soluția pe scurt a Curții de Apel București.

Proces

Proces. Sursa foto: Freepik

Afaceristul, într-o perioadă grea

Omul de afaceri a exprimat că se confruntă cu o perioadă extrem de dificilă din cauza imposibilității de a-și continua activitatea.

Firma pe care o deține va fi închisă, după ce conturile companiei Sanimed International au fost sechestrate de către un executor judecătoresc.

Această situație a survenit la cererea Casei de avocatură Doru Trăilă și Asociații, care încearcă să recupereze o sumă de peste 300.000 de euro în baza unui contract de asistență juridică.

Florian Coldea, fost general SRI

Florian Coldea. Sursa foto: EVZ

Cătălin Hideg acuză că e ținta asasinilor economici

Marți, afaceristul a afirmat că nu ar fi primit un astfel de tratament din partea autorităților nici măcar dacă ar fi comis un act grav, cum ar fi omorul a zece oameni pe stradă.

De asemenea, spunea că nu mai cunoaște pe cineva în România care să fi primit un control judiciar atât de îndelungat.

„Am fost ținut aici ca un infractor. Pe acești oameni îi numesc astăzi asasini economici.

Această gașcă Coldea, Dumbravă, Trăilă, împreună cu șefa lor, doamna Kovesi, sunt criminali economici ai României”, a spus Cătălin Hideg.

Revista presei