Donald Trump, candidatul republican la alegerile prezidențiale. Și a mai primit o veste bună

Donald Trump, candidatul republican la alegerile prezidențiale. Și a mai primit o veste bună Donald Trump. Sursa foto: EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

SUA. Fostul președinte Trump a câștigat oficial suficiente delegații la Convenția Națională Republicană pentru a deveni candidatul republican la alegerile prezidențiale din 2024, și noul preșdinte al SUA.

Republicanii s-au întâlnitîn Milwaukee, Wisconsin, pentru a nominaliza oficial un candidat la președinția Statelor Unite în alegerile prezidențiale din 2024.

Fostul președinte Donald Trump deține 2,268 delegați, mai mult decât dublul numărului necesar pentru a câștiga nominalizarea GOP. El și-a ales și vicepreședitele, în persoana senatorului republican din Ohio, J.D. Vance. El fost ales pentru prima dată în Senat în 2022, fără să fi deținut vreodată o funcție aleasă anterior.

Dublă victorie

Donald Trump a mai obținut o mare victorie în dosarul documentelor clasificate. Judecătoarea Aileen Cannon stabileşte că numirea procurorului special Jack Smith în acest dosar este ilegală, o nouă uşurare pentru miliardar, relatează AFP.

Ne puteți urmări și pe Google News

Judecătoarea Aileen Cannon dă câştig de cauză, prin această hotărâre unei cereri a avocaţilor acestuia şi anulează procedura instruită în Florida.

Donald Trump este acuzat de faptul că a compromis securitatea naţională prin păstrarea acestor documente. Inclusiv planuri militare şi informaţii clasificate despre armament nuclear. El le-ar fi păstrat după ce şi-a încheiat mandatul, în loc să le predea Arhivelor Naţionale.

Fenomenul Trump

Donald Trump s-a născut și a crescut în orașul New York. A fost al patrulea din cei cinci copii ai lui Frederic Trump, un magnat imobiliar. În 1968, Donald Trump a obținut o diplomă de licență în științe economice de la Școala de Finanțe și Comerț Wharton din cadrul Universității din Pennsylvania. În 1971, succedându-i tatălui său Fred Trump, el a preluat controlul Organizației Trump (Trump Organization), o societate mamă de tip holding care deține acțiunile mai multor societăți imobiliare și de construcții. Donald Trump a fondat în 1995 Trump Entertainment Resorts, o companie care operează numeroase cazinouri și hoteluri din întreaga lume.

Pe parcursul carierei sale de afaceri, Trump a construit turnuri de birouri, hoteluri, cazinouri, terenuri de golf. Dar și alte clădiri de marcă în întreaga lume. Trump a organizat în 1996-2015 concursurile de frumusețe Miss SUA și a jucat roluri mici de tip cameo în filme și seriale de televiziune. În 2004-2015 Trump a fost prezentatorul și coproducătorul serialului de tele-realitate Ucenicul (The Apprentice) la televiziunea NBC.

 

 

Revista presei