Igor Dodon, trădat de Alexandr Stoianoglo, candidatul său la prezidențiale

Igor Dodon, trădat de Alexandr Stoianoglo, candidatul său la prezidențiale Sursa foto: Facebook/Igor Dodon

Republica Moldova. Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), condus de pro-rusul Igor Dodon, a anunțat că va boicota referendumul prinind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

PSRM a transmis că acest referendum nu joacă niciun rol în procesul de aderare a Moldovei la Uniunea Europeană și că demnitarii europeni au declarat de mai multe ori că, oricum, un referendum privind aderarea la UE va fi necesar de organizat după ce Moldova va primi dreptul de a deveni membră a UE.

Organizarea unui referendum pro-european în aceeași zi cu alegerile președintelui Republicii Moldova, a mai transmis PSRM, este parte a campaniei electorale a Maiei Sandu, care dorește să se asocieze personal cu UE și să atragă de partea sa oamenii care nu au încredere în ea, dar sunt favorabili integrării europene. Partidul pro -rus mai acuză că referendumul este o manevră ascunsă, în esență – o tehnologie politică, de manipulare a alegătorilor și de atragere a unor voturi suplimentare în favoarea candidatului partidului PAS.

„În plus, întrebarea la care cetățenii trebuie să răspundă la referendum este formulată ambiguu și induce cetățenii în eroare, ceea ce nu corespunde prevederilor Codului Electoral și reprezintă o altă manipulare din partea partidului de la guvernare PAS”, se arată într-un comunicat al PSRM.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alexandr Stoianoglo, candidatul lui Igor Dodon: Sunt un susținător al integrării Republicii Moldova

Mesajul PSRM vine în contextul în care, Alexandr Stoianoglo, candidatul socialiștilor pro-ruși la alegerile prezidențiale, se declară un susținător al integrării Republicii Moldova în UE.

Alexandr Stoianoglo și Igor Dodon

Alexandr Stoianoglo și Igor Dodon. Sursa foto: Facebook/Igor Dodon

„Mulți știu că sunt un susținător al integrării Republicii Moldova, dar mă doare atunci când integrarea europeană este folosită cu bâtă și nu ca o prerogativă ambițioasă pentru modernizarea țării și unitatea oamenilor. Este dezgustător să vezi cum o Moldovă neutră este transformată într-un câmp de luptă. O Moldovă europeană trebuie să fie neutră, în care să existe loc de cooperare între țări și popoare”, a adeclarat Stoianoglo, după ce a fost anunțat candidatul PSRM la prezidențiale.

Comentând această situație, Renato Usatîi, președintele Partidului Nostru, a declarat că socialiștii pro-ruși s-au încurcat în acțiuni. „Dodon și PSRM au cerut boicotarea referendumului pentru aderarea la UE, iar candidatul propus de socialiști, Alexandr Stoianoglo, spune că este pentru integrarea europeană. Socialiștii s-au încurcat deja cu totul. Dodon a inventat un fel participare la referendumul pentru integrare europeană prin Uniunea Vamală. Este ca și cum să mergi cu trenul de la Chișinău la Moscova prin Vladivostoc”, a declarat Usatîi pentru omniapres.md.

 

 

Revista presei