100 de companii din Republica Moldova, scutite de inspecții fiscale

100 de companii din Republica Moldova, scutite de inspecții fiscale Serviciul Fiscal de Stat - Republica Moldova / sursa foto: https://www.facebook.com/Serviciul.Fiscal.de.Stat/

Serviciul Fiscal de Stat a publicat lista cu cei mai buni contribuabili din țară. Reprezentanții a 100 de companii au primit certificate de încredere și vor fi scutiți de inspecții fiscale timp de 2 ani.

Fără inspecții fiscale timp de un an

Cei mai buni contribuabili ai țării au fost evidențiați la evenimentul dedicat împlinirii a 34 de ani de la înființarea Serviciului Fiscal de stat, care a avut loc la Chișinău. Au fost prezenți președintele Maia Sandu, președintele Comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe, Radu Marian, și ministrul finanțelor Petru Rotaru.

Șeful Serviciului Fiscal de Stat, Olga Golban, a declarat că evenimentul are ca scop promovarea responsabilității fiscale și a conformării voluntare cu legislația fiscală.

Potrivit acesteia, Serviciul Fiscal  de Stat le este recunoscător agenților economici care își îndeplinesc obligațiile fiscale în timp util și integral, aducând astfel o contribuție semnificativă la formarea veniturilor bugetare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Maia Sandu: Suntem recunoscători tuturor companiilor care respectă legea

Președintele Maia Sandu a remarcat că un astfel de eveniment este un bun prilej de a reflecta asupra importanței muncii angajaților Serviciului Fiscal de Stat, precum și asupra relațiilor care trebuie construite între agențiile guvernamentale și cetățeni, companii și societate.

„Mă bucur că evenimentul de astăzi îi onorează nu doar pe angajații Serviciului Fiscal de Stat, ci și agenții economici pentru modul exemplar în care își plătesc impozitele, întreprinderi care asigură statului nostru resursele necesare pentru a construi un stat european. Fiind un contribuabil conștiincios. înseamnă să vă aduceți contribuția la modernizarea țării, pentru a ne asigura pe calea europeană.

Maia Sandu

Maia Sandu / Sursa foto: Președinta Republicii Moldova Maia Sandu/ Facebook

Suntem foarte recunoscători tuturor companiilor care înțeleg că respectul pentru lege și onestitatea sunt pietrele de temelie fără de care nu putem deveni o țară dezvoltată recunoștință pentru faptul că nu doar deschizi locuri de muncă acasă, ci și lucrezi transparent și onest”, a subliniat președintele.

Ce s-a constatat la ultimele inspecții fiscale

Ministrul Finanțelor Petru Rotaru a menționat că 100 de contribuabili onești, selectați pe criterii stricte, sunt un exemplu pentru toți ceilalți care lucrează în Republica Moldova în modul în care își plătesc impozitele.

Certificatele de scutire de inspecții fiscale se acordă anual. Principalii contribuabili ai anului 2024 includ companii precum Draexlmaier, StarNET, Zorile și Easy Credit.