Locuri de muncă în Republica Moldova. Lista cu posturile vacante, publicată de ANOFM

Locuri de muncă în Republica Moldova. Lista cu posturile vacante, publicată de ANOFM Sursa foto: Arhiva EVZ

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) din Republica Moldova a anunțat că, la nivelul întregii țări, sunt aproximativ 9.700 de locuri de muncă disponibile.

Cele mai multe locuri de muncă sunt disponibile în Chișinău – 5.215, Bălți – 899, Hânceşti – 323 și Orhei – 282, în timp ce cele mai puține locuri de muncă sunt disponibile în Glodeni – 23, Drochia – 15, Sângerei – 15 și Teleneşti – 3.

Potrivit ANOFM, 3.034 de locuri de muncă sunt disponibile pentru persoanele cu nivel de instruire superioară și post-secundar, ceea ce reprezintă aproximativ 31% din total. În plus, ANOFM oferă 69% din cele 6.615 locuri de muncă pentru muncitori necalificați și pentru persoanele cu nivel de instruire profesional tehnic-secundar.

Lista cu locurile de muncă disponibile poate fi consultată AICI.

Ne puteți urmări și pe Google News

Locuri de muncă disponibile. Informații utile

Piața muncii

Sursa foto: anofm.md

Directorul ANOFM, Raisa Dogaru, a subliniat că instituția a angajat peste 7.000 de persoane fără loc de muncă de la începutul anului curent: „ANOFM oferă cetățenilor o gamă largă de opțiuni și servicii pentru a găsi un loc de muncă. Prin urmare, sugerăm persoanelor care caută un loc de muncă să se adreseze subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă pentru a primi sprijin la angajare. Serviciile sunt gratuite și accesibile atât șomerilor, cât și angajaților care doresc să-și schimbe locul de muncă”. Raisa Dogaru a mai spus că cetățenii pot consulta ofertele de muncă pe portalul www.angajat.md.

În plus, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot obține informații de la Centrul de Apel al ANOFM la numărul 0 8000 1000 (apel gratuit în Republica Moldova) sau +37322 838 414 (apel cu tarif normal în străinătate).

Înregistrarea șomerilor

Pentru înregistrarea cu statut de şomer este necesar ca persoana să prezinte la cea mai apropiată STOFM (subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă ) cu următoarele acte:

  • buletinul de identitate sau permisul de ședere, după caz, cu termenul valabil;
  • actele de studii şi de calificare deținute;
  • copia ordinului (dispoziției) de eliberare de la ultimul loc de muncă pentru persoanele care au activat în ultimele 24 de luni calendaristice premergătoare datei înregistrării;
  • alte documente confirmative (după caz).

Adresele subdiviziunilor pot fi găsite pe site-ul www.anofm.md  (accesînd https://anofm.md/ro/subdiviziuni) sau puteți depune cerere în regim on-line pe site-ul: https://e-iss.anofm.md. Persoanele sunt obligate să se prezinte la STOFM, timp de 14 zile calendaristice de la data depunerii cererii on-line, pentru validarea acesteia.