Recensământul din Republica Moldova, aproape de final. Obligații pentru cetățenii care nu au intrat în calcul

Recensământul din Republica Moldova, aproape de final. Obligații pentru cetățenii care nu au intrat în calcul Sursa foto: Arhiva EVZ

Recensământul organizat în acest an de Republica Moldova a intrat pe ultima sută de metri. Au mai rămas doar 13 zile până la încheierea procesului, iar autoritățile fac ape la cetățenii care nu au discutat cu recenzorii. Există mai multe modalități prin care pot să participe și să ofere datele necesare în timpul acestui recensământ.

Recensământul din Republica Moldova, aproape de a fi finalizat

Așadar, ei pot să completeze formularul de pe site-ul web oficial al Biroului Național de Statistică (BNS) cu informația care este necesară, pentru a fi contactate de recenzor în vederea stabilirii datei și orei recenzării; să transmită un mesaj la adresa de email 𝐫𝐩𝐥𝟐𝟎𝟐𝟒@𝐬𝐭𝐚𝐭𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜𝐚.𝐠𝐨𝐯.𝐦𝐝, oferind informația despre adresa de domiciliu; să telefoneze la 𝐋𝐢𝐧𝐢𝐚 𝐕𝐞𝐫𝐝𝐞 𝟎𝟖𝟎𝟎 𝟖𝟎𝟎 𝟐𝟒 (𝐚𝐩𝐞𝐥ul este 𝐠𝐫𝐚𝐭𝐮𝐢𝐭).

Recensământului populației și locuințelor 2024, din Basarabia, a început la data de 8 aprilie și va dura până în ziua de 7 iulie. De la începutul acestui proces național, până în prezent, au fost luate în calcul peste 2,3 milioane de persoane (cu și fără reședință obișnuită) și peste 1,5 milioane de locuințe (ocupate, secundare și neocupate).

Participarea la recensământ este obligatorie, au anunțat autoritățile. Cetățenii care vor refuza să participe la recenzare sau vor furniza date incomplete și/sau eronate în cadrul recenzării riscă să plătească amenzii usturătoare, cuprinse între 1.000 și 2.500 de lei, după cum anunță realitatea.md.

Ne puteți urmări și pe Google News

Basarabia, mai avută decât se știa

Altfel, săptămâna trecută ieșeau la iveală date surprinzătoare oferite de acest recensământ. Există un număr mai mare de locuințe decât se știa la începutul acestui proces.

Procentul este de minimum 21% mai mult. Aceste date, unele parțiale, ar arăta că Basarabia este cu 4,4 miliarde dolari mai bogată decât se credea până la recensământ.

Aceste explicații au fost oferite de expertul economic Veaceslav Ioniță. Cel care a analizat datele Recensământului populației și locuințelor din Moldova, prezentate de autorități, la data de 16 iunie. Procesul se va încheia la data de 7 iulie.