ÎPS Teodosie stârnește noi controverse. Ce trebuie să facă femeile abuzate psihic de soți

ÎPS Teodosie stârnește noi controverse. Ce trebuie să facă femeile abuzate psihic de soți ÎPS Teodosie. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Înalt preasfințitul Teodosie le-a oferit femeilor sfaturi legate de viața de familie. Arhiepiscopul Tomisului susține că acestea ar trebui să țină cont și de opinia partenerului de viață, evitând destrămarea mariajului. Potrivit clericului, „căsătoria este o cruce”, iar ambii soți trebuie să depună eforturi pentru păstrarea acesteia.

Înaltpreasfințitul Teodosie, îndrumări pentru femeile căsătorite

Arhiepiscopul Tomisului oferă des sfaturi legate de viața de familie. O parte dintre acestea au fost intens criticate în spațiul public. Recent, Înaltpreasfințitul Teodosie a fost întrebat despre situația femeilor care nu au intenția de a avea relații intime cu partenerul de viață.

Clerul le îndeamnă să țină cont de dorința acestora, astfel încât să își păstreze căsnicia. Persoana care s-a adresat clericului susține că este căsătorită de doi ani și se confruntă cu această problemă.

Răspunsul oferit de Arhiepiscopul Tomisului

Clericul a subliniat că femeile ar trebui să poarte crucea mariajului și să facă voia soților. Totodată, Arhiepiscopul Tomisului a comparat situația căsătoriei cu cea a muceniciei.

Ne puteți urmări și pe Google News
ÎPS Teodosie,

ÎPS Teodosie. Sursa foto.: Arhiva EVZ

„Să fiţi şi după voia soţului, nu numai după voia dumneavoastră. V-aţi căsătorit, căsătoria este o cruce. De aceea, cununile pe care le-aţi primit pe cap sunt cununi de mucenici”, a spus acesta, potrivit news.ro.

Înaltpreasfințitul Teodosie, despre femeile abuzate

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat și despre cazurile în care soțiile au parteneri abuzivi. Conform clericului, femeile nu ar trebui să plece din relațiile respective, ci să se roage pentru salvarea acestora.

„Trebuie să-ţi duci crucea, să te rogi să suplinească Dumnezeu această lipsă de empatie, pentru că ai un legământ.”, a fost răspunsul oferit de Arhiepiscopul Tomisului.

În plus, clericul a menționat că vindecarea o poate da doar Dumnezeu.

Nu este prima dată când reprezentantul Arhiepiscopiei Tomisului lansează declarații controversate. În trecut, aceata a afirmat că femeile care au divorțat din proprie inițiativă și se recăsătoresc ulterior, viitorul partener comite un adulter.