Semnele care arată că moartea este aproape. Mărturiile unei asistente

Semnele care arată că moartea este aproape. Mărturiile unei asistente Pacient pe patul de spital. Sursa foto: Pixabay

Semnele fizice, mentale și spirituale, care arată că moartea este aproape, se pare că există. Cel puțin asta spune o asistentă medicală care a remarcat astfel de semne la pacienții ei în timp ce-i îngrijea.

Semnele care arată că moartea este aproape. Mărturiile unei asistente

Fiecare persoană este unică și este greu de prezis exact ce se poate întâmpla atunci când se apropie de sfârșitul vieții. Dar o asistentă de la un centru de îngrijiri, a dezvăluit care sunt semnele pe care le-a observat la majoritatea pacienților înainte de a muri.

Aceste semne, deși puțin cunoscute, pot ajuta familiile să se pregătească pentru inevitabilul sfârșit.

Fenomenul îmbunătățirii aparente

Unul dintre cele mai surprinzătoare semne pe care Julie la remarcat este aparenta stare de sănătate bună a pacientului, chiar dacă aceste este foarte bolnav.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Pacientul, care poate fi extrem de bolnav, începe brusc să se simtă mult mai bine. Își recapătă energia și pare că este pe cale să se vindece. Această schimbare poate fi însoțită de creșterea apetitului, capacitatea de a vorbi și de a se deplasa, ba chiar și de a face glume și de a râde. Din păcate, acest fenomen este adesea urmat de moartea pacientului în câteva zile sau chiar ore”, explică Julie.

Acest fenomen, denumit uneori „ralierea de pe patul de moarte”, este frecvent și poate fi foarte derutant pentru familia pacientului. Julie subliniază importanța educației despre această posibilitate, pentru a ajuta să înțeleagă că aceștia ar trebui să ne înțeleagă să recupereze pe termen lung.

Chirurgie, Ser, Bandaj, Mână, SpitalSemnele care arată că moartea este aproape. Sursa foto: Pixabay

Viziuni cu rude și prieteni decedați

Cel de-al doilea semn care indică apropierea morții este apariția viziunilor cu persoane dragi decedate. Acest fenomen poate începe cu o lună înainte de deces și implică adesea viziuni ale rudelor, prietenilor sau chiar animalelor de companie decedate.

„Pacienții pot vedea spirite, îngeri sau alte entități, uneori în vis, alteori în timpul zilei. Aceștia întreabă adesea dacă și noi vedem acele prezențe. În mod surprinzător, pacienții nu sunt speriați de aceste viziuni, ci le găsesc reconfortante, simțind că primesc un mesaj de întâmpinare și revedere”, a mai explică asistenta.

Aceste experiențe pot aduce un sentiment de pace și confort pacienților, sugerând-le că nu vor fi singuri în trecerea către cealaltă lume. Julie subliniază că aceste fenomene, deși misterioase, sunt relative comune și pot ajuta familiile să înțeleagă mai bine procesul morții.

„Este esențial să educăm aparținătorii despre aceste semne pentru a le oferi suport emoțional și pentru ai pregăti pentru pierderea iminentă”, spune Julie.

Semnele fizice care prevestesc moartea

Pe măsură ce moartea se apropie, oamenii sunt mai tăcuți. Ei pot închide des ochii sau par să aibă o dorință scăzută de a comunica. Persoana poate să nu mai răspundă la un moment dat. Să știți că auzul rămâne chiar și atunci când un pacient pare să fie în comă. Alte semne sunt:

  • Scăderea tensiunii arteriale
  • Creșterea pulsului și dificultăți de a-l găsi
  • Creșterea transpirației
  • Creșterea temperaturii corpului, potrivit doctorulzilei.ro.