Război în Ucraina, ziua 848. Atac masiv în apropiere de Donețk.Putin, nou pact cu liderul Coreei de Nord

Război în Ucraina, ziua 848. Atac masiv în apropiere de Donețk.Putin, nou pact cu liderul Coreei de Nord Sursa foto: Platforma X

Război în Ucraina, ziua 848. Volodimir Zelenski va semna un acord de securitate cu Uniunea Europeană. Acesta va fi încheiat în „în viitorul apropiat” și va aduce Kievului un sprijin în plus. De altfel, Ucraina a încheiat alte 17 parteneriat de acest tip. De asemenea, Vladimir Putin a încheiat un pact cu liderul Coreei de Nord.

Război în Ucraina, ziua 848. Acord de securitate pentru Kiev

Negocierile pentru acest acord de securitate au fost deja încheiate. Până în prezent, Kievul a încheiat parteneriate cu 17 ţări și se pregătește pentru a semna cu alte zece state, conform unui comunicat al preşedinţiei ucrainene, arată AFP.

Război în Ucraina

Război în Ucraina. Sursa foto: Facebook. Volodimit Zelenski

„Echipele de negociere ale Ucrainei şi ale UE au finalizat textul acordului de securitate şi au convenit să-l semneze în viitorul apropiat”, a transmis preşedinţia ucraineană.

Recent, Volodimir Zelenski a semnat un acord de apărare cu Statele Unite ale Americii. Președintele ucrainean susține că acesta ar fi un prim pas către aderarea la NATO.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bombardamente în Donețk. O persoană a murit

Un nou atac cu obuze rusești a avut loc în Donețk. În urma acestei lovituri, o persoană a fost ucisă și alte trei au fost rănite, a anunțat poliția ucraineană, potrivit Sky News.

Conform anunțului făcut de autoritățile din Ucraina, în ultimele 24 de ore au avut loc 2.291 de lovituri. Totodată, trupele rusești au lansat și un atac cu rachete asupra regiunii Odessa. Astfel, Rusia face presiuni în mai multe zone

.„Ca urmare a loviturii, infrastructura de agrement a fost distrusă. Oamenii nu au fost afectați”, a anunțat Comandamentul Aerian.

Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski. Sursa foto: Facebook

Război în Ucraina, ziua 848. Rusia face presiuni și pe frontul de est

Soldații lui Putin au lansat mai multe atacuri și pe frontul de est, fiind vizat orașul Torețk. Până în prezent, regiunea a fost ferită de tensiuni.

„După o lungă acalmie, agresorul a devenit mai activ în sectorul Toreţk”, a anunțat Statul Major ucrainean.

Între timp, liderul de la Kremlin a fost primit în Coreea de Nord cu o ceremonie fastuoasă. Cei doi lideri au făcut schimb de cadouri și au purtat discuții. De asemenea, Coreea de Nord şi Rusia au semnat un „parteneriat strategic global”.

„Tratatul de parteneriat cuprinzător semnat astăzi prevede, printre altele, asistenţă reciprocă în caz de agresiune împotriva unei părţi la tratat”, a spus Vladimir Putin.