Update. Un deținut a evadat de la Penitenciarul Poarta Albă. Cum a fost prins

Update. Un deținut a evadat de la Penitenciarul Poarta Albă. Cum a fost prins Sursa foto: Arhiva EVZ

Update. Deținutul evadat de la Penitenciarul Poarta Albă a fost găsit și reținut de oamenii legii.

Un deţinut de la Penitenciarul Poarta Albă a evadat miercuri. Acesta a reușit să fugă de la punctul de lucru. Bărbatul a fost dat în urmărire la nivel național și în consemn la punctele de trecere a frontierei.

Un deținut a evadat de la Penitenciarul Poarta Albă

Ilie Cosmin Cataramă era încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă. Bărbatul era originar din Piatra Neamț și nu se afla pentru prima dată în spatele gratiilor.

Conform anunțului făcut de polițiști, acesta a plecat miercuri de la punctul de lucru. În vârstă de 26 de ani, bărbatul trebuia să ispășească o pedeapsă 2 ani și 5 luni de închisoare, fiind condamnat pentru infracţiuni la regimul circulație rutiere şi influenţarea declaraţiilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Astăzi, în jurul orei 12.30, un deţinut a părăsit punctul de lucru. Numele acestuia este Cataramă Ilie Cosmin, condamnat la 2 ani şi 5 luni pentru infracţiunea de influenţarea declaraţiilor”, au transmis reprezentanții Penitenciarului Poarta Albă.

Penitenciar, deținut evadat

Penitenciar. Sursa foto: Dreamstime.com

A fugit de la punctul de lucru

Conform datelor Poliției, bărbatul a avut domiciliul în comuna Borea, județul Călărași. Deținutul evadat de la Poarta Albă are înălțimea de 166 cm, statura atletică, ochi căprui, față ovală, ten deschis, păr negru și sprâncene arcuite.

Bărbatul are tatuaje pe mâna stângă și pe gât. La momentul părăsirii punctului de lucru, deținutul purta un tricou negru, șapcă neagră, blugi 3/4 și adidași verzi marca Puma, arată polițiștii.

Deținut evadat de la Poarta Albă. A fost dat în urmărire la nivel național

Pentru această misiune au fost formate zeci de echipe de căutare. De asemenea, Administrația Națională a Penitenciarelor, IPJ Constanța și IPF au fost informate legate de caz. Conform IPJ Constanța, bărbatul executa pedeapsa în regim semideschis când a evadat de la Penitenciarul Poarta Albă – Secția Exterioară Valu lui Traian.

Deținutul recidivist a fost dat în urmărire la nivel național și în consemn la punctele de trecere a frontierei. Polițiștii au instituit filtre la toate punctele de ieșire din județul Constanța.