Raiul din Munții Retezat. Peisaje desprinse din povești și cascade spectaculoase

Raiul din Munții Retezat. Peisaje desprinse din povești și cascade spectaculoase Sursa foto: Facebook

Parcul Național Retezat este vizitat de turiști din țară, dar și din străinătate. Cheile Buții fac parte din acest lanț muntos și atrag atenția prin peisajele spectaculoase și cascadele desprinse parcă de pe alt continent.

Cheile Buții, locul care atrage turiști din toate colțurile lumii

Zona este localizată în apropiere de orașul Uricani, județul Hunedoara. Turiștii pot ajunge la Cheile Buții și de pe Drumul Național 66A, care traversează zona izvoarelor Jiului de Vest.

Cei care aleg această destinație se pot bucura de peisajele spectaculoase dintre munții Vâlcan și Retezat. Pentru a ajunge la Cheile Buții, după Uricani, turiștii trec prin Satele Valea de Brazi și Câmpul lui Neag. Ulterior, aceștia pot admira spectacolul de culori ale naturii din regiunea defileului sălbatic al Jiului de Vest.

Peisaje spectaculoase

Călătorii care parcurg acest drum se pot bucura de numeroase atracții turistice. Drumul forestier de la fostul canton silvic Câmpușel nu este accesibil autoturismelor și străbate Valea Cernei. Acesta traversează munții până la Băile Herculane.

Ne puteți urmări și pe Google News
Lacul Bucura

Sursa foto: Captură video (Youtube)

De o parte și cealaltă a drumului, turiștii pot admira apele limpezi și micile cascade impresionate. Până la Cheile Buții, călătorii pot găsi numeroase pensiuni și cabane, unde pot înnopta.

Cazare la Cheile Buții. Facilități pentru turiști

În zonă, prețurile de cazare pornesc de la 190 de lei pe noapte. Proprietarii unităților din zonă le promit turiștilor un sejur de vis. Unele pensiuni oferă facilități precum plimbări cu ATV-ul pe munte sau chiar echitație.

Cheile Buții

Sursa foto: Facebook

Cei care ajung în zonă pot explora Retezatul Mic pe trasee marcat. Unele dintre acestea au un nivel de dificultate ridicat, iar salvamontiștii le recomandă călătorilor să se echipeze adecvat. Potecile din zona Cheilor Buții străbat adevărate monumente ale naturii. De asemenea, pârâiele cu apă limpede completează aceste peisaje impresionante. De asemenea, călătorii pot parcurge traseul pănă la Lacul Bucura, o adevărată splendoare a Parcului Național Retezat.