Proprietarul Jumbo, despre Grecia: Singura țară care lucrează doar câteva zile pe săptămână

Proprietarul Jumbo, despre Grecia: Singura țară care lucrează doar câteva zile pe săptămână Locuri de muncă disponibile la Jumbo. Ce salarii pot câștiga angajații. Sursa foto Dreamstime

Proprietarul lanțului de magazine Jumbo cere schimbări pe piața muncii elene. În vârstă de 70 de ani, Apostolos Vakakis susține că Grecia este singura țară europeană în care se lucrează puține zile pe săptămână. Astfel, acesta propune ca angajații din acest stat să lucreze și duminica, precum salariații magazinelor sale din România.

Proprietarul Jumbo vrea schimbări majore pe piața muncii din Grecia

Afaceristul care deține celebrul lanț de magazine a solicitat reforme pe piața muncii. Declarația sa a fost făcută în timpul Adunării Generale Anuale Ordinare a acționarilor companiei.

Jumbo

Sursa foto: Facebook

Vakakis și-a arătat nemulțumirea vizavi de întârzierea implementării reformelor  pe piața muncii din Grecia. Acesta a afirmat că statul elen nu are reguli pentru creșterea productivității, precum România sau Bulgaria.

„Suntem singura țară din Europa care lucrează doar câteva zile pe săptămână. Cei din Cipru, România și Bulgaria, care muncesc șapte zile pe săptămână, nu sunt proști. Atât timp cât există condițiile pentru a nu exploata lucrătorul, nu ar trebui să fii privat de dreptul de a-ți valorifica la maximum potențialul”, a spus afaceristul grec.

Ne puteți urmări și pe Google News

Magazinul a înregistrat pierderi în perioada sărbătorilor pascale

Conform proprietarului Jumbo, compania sa a înregistrat pierderi de 7% în perioada sărbătorilor pascale.

Guvernul conservator de la Atena a anunțat că salariul minim lunar în va crește cu 50 de euro, respectiv cu un procent de 6,4%. Astfel, remunerația medie din acest stat va ajunge până la 830 de euro. Proprietarul cunoscutului lanț de magazine susține că Biserica nu achită pierderile sale.

Proprietar Jumbo, Apostolos Vakakis

Sursa foto: Platforma X

„Achită Biserica cheltuielile datorate magazinului închis? Nu! De ce de Sărbători pot să lucreze patiseriile, nu și celelalte magazine? Angajatul nu trebuie să lucreze mai mult de 40 de ore, iar noi ne-am asigurat acest lucru", a mai spus acesta.

Proprietarul Jumbo, revoltă împotriva companiilor de asigurări

Apostolos Vakakis a criticat și companiile de asigurări, argumentând că acestea măresc considerabil primele de asigurare. Jumbo a primit despăgubiri de 11,5 milioane de euro pentru prejudiciile suferite de magazinele sale din Larissa și Karditsa, cauzate de ciclonul  „Daniel”. Cu toate acestea, proprietarul lanțului de magazine a declarat că va crea un cont de autoasigurare.