Copii răniți în Gaza tratați la București. Operațiune de salvare coordonată de UE

Copii răniți în Gaza tratați la București. Operațiune de salvare coordonată de UE Sursa Foto: Arhiva EVZ

Copii răniți din Gaza, aflați în stare gravă, vor fi aduși în România și tratați la spitale din București. Este vorba de o misiune umanitară, coordonată la nivelul Uniunii Europene.

Transportul copiilor răniți din Palestina va fi organizat la începutul lunii viitoare, conform informațiilor care circulă în spațiul public. Este vorba despre 19 minori care au suferit diferite răni în conflictul din zona Fâșiei Gaza.

Copii palestinieni tratați la București

Din grupul copiilor răniți înPalestina, majoritatea, 16 provin din Cisiordania. Restul de trei sunt din Gaza. Ei vor fi aduși la București în cadrul unei operațiuni de ajutor organizată de Uniunea Europeană. Micuții pacienți vor fi internați la spitalele Marie Curie și Grigore Alexandrescu.

În prezent, acești copii, care sunt în stare gravă sunt internați în unitățile medicale din Palestina și Gaza. Transportul va fi organizat în funcție de evoluția stării de sănătate a acestora, cu avioane militare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Este posibil ca transportul să fie organizat și mai devreme, în cazul în care situația se schimbă, în Palestina.

Război în Israel, ziua 170. Bătăliile se dezlănțuie în jurul spitalului Al Shifa din Gaza

Israel. Sursa Foto: Arhiva EVZ

UE cere oprirea războiului din Gaza

Uniunea Europeană a cerut miercuri Israelului să „înceteze imediat” operaţiunea militară de la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza. Aici sunt refugiați numeroși copii și adulți civili palestinieni. În caz contrar, dacă va continua conflictul, au avertizat oficialii de la Bruxelles, relația cu blocul comunitar va avea de suferit.

„Uniunea Europeană îndeamnă Israelul să-şi înceteze imediat operaţiunea militară de la Rafah”, a cărei continuare „ar pune în mod inevitabil la încercare relaţia UE cu Israelul”, a declarat şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, citat într-un comunicat.

Zeci de mii de civili, copii și adulți, au continuat să fugă din oraşul Rafah din sudul Fâşiei Gaza, care este atacat de Israel. Armata de la Tel Aviv pregătește o operațiune majoră, în acest oraș, considerat un ultim bastion al teroriștilor Hamas.

UE solicită Israelului „să se abţină de la agravarea în continuare a situaţiei umanitare deja dezastruoase din Gaza”. Se dorește redeschiderea punctului de trecere al frontierei de la Rafah. Peste un milion de civili, adulți și copii, care s-au refugiat la Rafah au primit ordin să se evacueze în zone mai sigure.

Israel

Gaza. Sursa foto: X

Copii și adulți au de suferit în conflict

Armata israeliană a intrat în Rafah cu tancuri pe 7 mai. De atunci, punctul de trecere a frontierei dintre Fâşia Gaza şi Egipt a rămas închis. Prin acest pucnt trec majoritatea convoaielor cu ajutoare destinate populației palestiniene afectate de război.

Operaţiunea militară israeliană de la Rafah „duce la mai multe strămutări, risc de foamete şi suferinţă umană”, a arătat UE

În cea de-a opta lună a războiului se estimează că 35.173 de persoane au murit în Fâşia Gaza. Majoritatea au fost civili, copii și adulți, conform datelor furnizate de oficialii Hamas.

Atacul de la 7 octombrie al comandourilor Hamas infiltrate din Gaza în sudul Israelului s-a soldat cu moartea a peste 1.170 de persoane, majoritatea civili, adulți și copii, conform unui bilanţ AFP bazat pe date oficiale israeliene.