Eurovision 2024. Trei țări au șanse mari să câștige concursul muzical
- Iulia Moraru
- 4 mai 2024, 11:30
Eurovision 2024 va avea loc în Suedia, în perioada 7-9 mai, iar conform pronosticurilor, trei țări au mari șanse să câștige prestigiosul concurs de anul acesta.
Cu doar câteva zile înainte de debutul la Arena Malmö, artiștii își pregătesc vocile pentru începutul concursului.
Loreen, cântăreața suedeză cu origini marocane care a captivat publicul anul trecut cu piesa „Tatuajul”, nu pare să fie în fruntea clasamentelor în acest an. Conform experților, șansele Suediei de a câștiga titlul final sunt slabe.
Croația, Ucraina și Elveția, cu cele mai mari șanse de a câștiga Eurovision 2024
În fruntea predicțiilor se află Croația, cu șanse mari să câștige primul titlu Eurovision din istoria sa. România nu va fi prezentă la concurs în acest an.
Croația este urmată de Elveția, care este reprezentată de rapperul Nemo. Acesta va urca pe scenă cu piesa „The Code”, considerată deja un manifest pentru comunitatea LGBTQ+. Acesta promovează libertatea și incluziunea.
Pe locul trei în topul preferințelor de la Eurovision 2024 se află Ucraina.
Ucraina rămâne o prezență surprinzătoare în competiția Eurovision, reușind deja să câștige de trei ori. În 2004 cu „Wild Dances” interpretată de Ruslana, în 2016 cu „1944” interpretată de Jamala și în 2022 cu „Stefania” de Kalush Orchestra.
Acum, cu piesa „Teresa & Maria” adusă pe scenă de Alyona Alyona & Jerry Heil, ei vizează un al patrulea succes, potrivit Mediafax.
Coran ars înainte începerii concursului muzical
Vineri, în orașul suedez Malmö, un bărbat și o femeie au incendiat o copie a Coranului, cu doar o zi înainte de debutul festivităților legate de celebrul concurs muzical Eurovision 2024.
Pe TikTok a fost difuzat în direct un clip video în care se văd cele două persoane în timp ce dau foc cărții sfinte a islamului.
Totul a avut loc în centrul orașului Malmö, nu departe de locurile în care se va desfășura concursul Eurovision. Acolo, și un drapel palestinian a fost ars în cadrul acestei acțiuni.
Incidentele din Danemarca și Suedia, în care au fost arse exemplare ale Coranului anul trecut, au stârnit reacții puternice de furie. Uneori au avut loc chiar și proteste violente în țările cu majoritate musulmană.
Totuși, în Suedia, astfel de acțiuni intră sub incidența legislației privind libertatea de exprimare și sunt considerate legale, potrivit Agerpres.