WhatsApp nu mai oferă gratuit o funcție importantă. Utilizatorii, obligați să facă abonament

WhatsApp nu mai oferă gratuit o funcție importantă. Utilizatorii, obligați să facă abonament WhatsApp. Sursa foto: Pixabay

WhatsApp, aplicația de mesagerie folosită la nivel global, aduce o schimbare semnificativă, deoarece își ia rămas bun de la era stocării gratuite pe Google Drive. Mai exact, începând cu prima jumătate a acestui an, WhatsApp va implementa o schimbare majoră care va afecta modul în care utilizatorii își stochează conversațiile pe Google Drive.

WhatsApp nu mai oferă gratuit stocarea conversațiilor

Până în prezent, backup-urile de pe WhatsApp nu erau contorizate în limita de stocare gratuită de 15 GB oferită de Google Drive. Politica companiei se va schimba, iar backup-urile vor începe să consume spațiu din contul Google Drive al utilizatorilor.

Utilizatorii de Android s-au bucurat de comoditatea de a-și stoca conversațiile WhatsApp pe Google Drive fără a le afecta spațiul de stocare gratuit de 15 GB. Schimbarea afectează deja utilizatorii WhatsApp Beta cu cele mai recente actualizări și va fi difuzată în curând și pentru toți ceilalți utilizatori.

Această modificare îi va determina pe utilizatori să ia în considerare opțiunile de stocare, având posibilitatea de a achiziționa spațiu suplimentar prin Google One.

Ne puteți urmări și pe Google News

Whatsapp, Iphone, Ecranul De Start, IosWhatsApp nu mai oferă gratuit stocarea conversațiilor. Sursa foto: Pixabay

Utilizatorii, obligați să facă abonament

Google One oferă diferite planuri de abonament, cu prețuri începând de la $1.99 pe lună pentru 100 GB și ajungând până la $9.99 pentru 2 TB. Există și opțiuni anuale, care pot veni cu prețuri mult mai atractive.

Utilizatorii pot, de asemenea, să optimizeze utilizarea spațiului disponibil pe Google Drive prin intermediul setărilor de stocare din WhatsApp. Aici, aplicația oferă opțiuni pentru gestionarea eficientă a spațiului, permițând ștergerea selectivă a elementelor care ocupă mult spațiu, precum videoclipurile mari sau mesajele inutile.

Instrument de transfer prin chat WhatsApp

Utilizatorii au, de asemenea, opțiunea de a folosi instrumentul WhatsApp Chat Transfer pentru a muta conversațiile pe dispozitivele Android fără a se baza pe Google Drive. Acest lucru asigură flexibilitate în gestionarea datelor, oferind utilizatorilor opțiuni dincolo de schimbările iminente.

Între timp, utilizatorii pot continua să facă copii de rezervă gratuit pentru datele lor, atâta timp cât au spațiu de stocare disponibil în cei 15 GB de stocare gratuită în cloud incluse în Contul lor Google sau orice spațiu de stocare suplimentar achiziționat, cum ar fi prin Google One, informează economictimes.indiatimes.com.