Sorin Grindeanu visează la locul lui Ciolacu. Când și-a propus să atace șefia PSD

Sorin Grindeanu visează la locul lui Ciolacu. Când și-a propus să atace șefia PSDSorin Grindeanu. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, visează la locul lui Marcel Ciolacu, la conducerea partidului. El spune că s-ar implica într-o cursă pentru această funcție, de președinte al social-democraților doar într-o anumită situație.

Sorin Grindeanu spune că se gândește să preia locul lui Marcel Ciolacu, la conducerea PSD. Potrivit spuselor sale, un om politic ar fi ipocrit dacă nu ar recunoaște că își dorește să ajungă la conducerea partidului din care face parte. Totuși, precizează ministrul Transporturilor, nu s-ar implica într-o luptă pentru putere decât în anumite condiții.

Adrian Nastase și Ion Iliescu

Adrian Nastase și Ion Iliescu

Sorin Grindeanu, nostalgic după vremurile trecute

Prim-vicepreședintele PSD este nostalgic după vremurile trecute, în care partidul dădea președintele României. Sorin Grindeanu spune că și-ar dori un congres social-democrat asemenea celui din 2001. La congresul respectiv, social-democrații l-au ales pe Adrian Năstase să conducă partidul. La acea vreme, Ion Iliescu, fostul președinte, se afla la Cotroceni și nu se mai putea implica în politică.

„Mi-aș dori să avem congres de tipul congresului din 2001. Ceea ce ar însemna că avem președintele României și că suntem într-o zonă în care, probabil, am deveni vioara întâi în guvernul viitor. Asta îmi doresc. Sigur că orice om politic, care nu e ipocrit și nu minte, când se înscrie într-un partid, cred că într-un final își dorește să ajungă în fruntea acelui partid. Nu e nimic...”, a spus Sorin Grindeanu, conform Digi 24.

Or, pare că la un astfel de moment visează și Grindeanu, cel puțin în declarațiile publice. Marcel Ciolacu să fie ales în funcția de șef al statului, iar el să-i succeadă la conducerea PSD.

PSD visează să dea președintele României

a fost primul, dar și ultimul (până la acest moment) președinte al României pe care l-a dat PSD. Social-democrații speră că vor repeta această performanță la alegerile prezidențiale din toamnă. Deși nu recunoaște oficial, Marcel Ciolacu își dorește funcția de președinte al României și se pregătește pentru aceasta.

De altfel, social-democrații, din rândul cărora face parte și Sorin Grindeanu, cred că este un moment potrivit, asemănător cu cel din 2000. Aceasta în condițiile în care PNL dă impresia unui partid debusolat fără obiective clare. De altfel, sondajele de opinie îl plasează pe Marcel Ciolacu mult în fața potențiaului candidat la președinție al liberalilor, Nicolae Ciucă.

În aceste condiții, Sorin Grindeanu recunoaște că, dacă s-ar repeta situația din 2001, s-ar înscrie în cursa succesiunea lui Marcel Ciolacu.

„Dacă condițiile sunt acelea pe care le-am anunțat mai devreme, nu exclud acea posibilitate”, a spus Sorin Grindeanu conform sursei citate.

Autostrada A7 Buzău – Focșani, mai aproape de finalizare. Anul viitor se arată promițător

Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Cristian Pistol. Sursa: Facebook

Sorin Grindeanu nu mai vrea premier

Prim-vicepreședintele spune că nu și-ar mai dori poziția de premier al României. El a fost desemnat șef al Guvernului, pentru o perioadă scurtă, în anul 2017, la propunerea lui Liviu Dragnea. În timpul guvernării sale a fost adoptată controversata Ordonanță 13, care a dus la ample proteste de stradă împotriva PSD și a lui Liviu Dragnea.

Sorin Grindeanu a intrat în conflict cu fostul său șef de partid, pe fondul acestor proteste și a refuzat să demisioneze la cererea lui Dragnea. A fost demis, în urma unei moțiuni de cenzură, de propriul partid. A revenit în PSD în 2020, la un an după ce Liviu Dragnea a ajuns la pușcărie, și a ajuns secundul lui .

Acum, Sorin Grindeanu spune că nu și-ar mai dori funcția de , deși ar vrea să conducă PSD. Or, de regulă, președinții de partid preiau și conducerea guvernului.

„Nu. Am mai fost și nu cred că e o soluție pe care să o am, și nici nu mi-o doresc”, a mai spus Sorin Grindeanu cu privire la posibilitatea de a conduce guvernul.