Nikki Haley se retrage din cursa pentru nominalizarea republicană. Donald Trump are cale liberă

Nikki Haley se retrage din cursa pentru nominalizarea republicană. Donald Trump are cale liberă Sursa foto: Facebook/ Nikki Haley

Nikki Haley, fosta guvernatoare a statului Carolina de Sud, va face public miercuri retragerea sa din cursa pentru nominalizarea prezidențială republicană, potrivit unor surse bine informate. Ea va deschide astfel calea pentru fostul președinte Donald Trump.

Se așteaptă ca Nikki Haley să susțină o declarație la Charleston, Carolina de Sud, după o serie de înfrângeri în competițiile de nominalizare ale Partidului Republican din Super Marți.

Nikki Haley se retrage din cursa pentru nominalizarea republicană

Haley, fost ambasador al SUA la Națiunile Unite în timpul mandatului lui Trump, a fost ultimul dintre cei doisprezece candidați importanți pe care fostul președinte i-a învins într-o cursă a Partidului Republican pe care a condus-o de la început până la sfârșit.

Donal Trump a câștigat 14 din cele 15 curs GOP (Grand Old Party) de marți, deși a evitat dezbaterile partidului și a menținut un program mai liber de călătorii în diverse state.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nikki Haley s-a angajat să continue în cursă cel puțin până la Super Marți. Ea a început, de asemenea, să intensifice atacurile împotriva lui Trump, ridicând semne de întrebare cu privire la capacitățile mentale ale acestuia.

Mai mult, l-a asociat cu președintele Joe Biden, numindu-l unul dintre cei doi „bărbați bătrâni și morocănoși”.

Nikki Haley

Sursa foto: Arhiva EVZ

Donald Trump are drumul liber spre președinție

Haley a făcut istorie ca prima femeie republicană care a câștigat două concursuri primare: Vermont și Districtul Columbia.

Acest succes a contracarat posibilitatea ca Trump să afirme că a învins-o pe Haley în fiecare stat, însă aceste victorii nu au generat un număr semnificativ de delegați pentru ea.

Pe parcursul campaniei electorale, Nikki Haley își asuma frecvent rolul de alternativă superioară față de Trump, evidențiindu-și abilitatea de a atrage voturi din rândurile celor moderați și independenți într-o confruntare generală cu Biden.

Nikki Haley

Sursa foto: Pixabay

„Eu câștig voturile moderaților și independenților pe care el [Trump] nu le câștigă. De aceea a pierdut în 2018.

De aceea a pierdut în 2020. De aceea a pierdut în 2022 și de aceea pierde în fiecare sondaj în fața lui Joe Biden, iar eu câștig”, a spus republicana.

Nikki Haley nu îşi va anunţa susţinerea faţă de Donald Trump, dar îl va încuraja pe acesta să câştige sprijinul votanţilor republicani şi independenţi care au susţinut-o pe ea, potrivit CNN.